Apps die je helpen aan een gezondere levensstijl Viteau voel je goed

‘Vroeger, toen de smartphone nog niet bestond, was alles een stuk gemakkelijker. Je was minder snel afgeleid, had meer tijd voor elkaar, je voerde nog echte gesprekken. Bovendien is zo’n smartphone niet bepaald goed voor je gezondheid.’ Komt dit je bekend voor als iets wat jouw ouders of grootouders gezegd zouden kunnen hebben? Ze hebben natuurlijk een punt, maar laten we vooral niet vergeten dat de smartphone ook grote voordelen kan hebben voor je gezondheid! Er zijn namelijk een heleboel fijne apps die je helpen met een gezondere levensstijl. Een app met stappenteller bijvoorbeeld, of een app die je eraan herinnert dat je meer water moet drinken. In dit artikel deel ik mijn favoriete apps met je die je helpen met een gezondere levensstijl.

Met Moves meet je je stappen en verbrande calorieën

Een app die ik al heel lang trouw gebruik is ‘Moves’. Deze app houdt bij, zolang je je telefoon in je broekzak hebt tenminste, hoeveel stappen je zet op een dag. De app meet niet alleen je stappen, maar ook hoever je gefietst hebt, waar je precies bent geweest, hoeveel minuten je actief hebt bewogen én hoeveel calorieën je daarmee hebt verbrand. Zo nu en dan, wanneer ik een hele actieve wandeling heb gemaakt, geeft Moves mij aan dat ik ‘mijn beste wandeldag van deze maand had’ of zelf een ‘all-time record’! Erg leuk om bij te houden. De app is alleen niet altijd even accuraat. Als ik bijvoorbeeld heel langzaam rij in de auto, dan wil de app dit nog wel eens zien als een fietstochtje.

Apps die je helpen aan een gezondere levensstijl Viteau voel je goed

Plant Nanny helpt je herinneren water te drinken

Als je een ’90 kid bent dan herinner je je vast de Tamagotchi nog. De app ‘Plant Nanny’ doet daaraan denken, maar heeft een belangrijk doel: deze app helpt je herinneren dat je water moet drinken! Iedere keer dat je zelf een glas water drinkt geef je dat aan in deze app. Je plant – die je zelf een naam kunt geven en die je verschillende potten kunt geven – fleurt dan helemaal op. Drink je te lang geen water of te weinig water, dan wordt je plant dor en sterft deze uiteindelijk. De app is een beetje kinderlijk, maar soms is iets kinderlijks juist heel goed voor je bewustwording.

Met Mijn Eetmeter houd je precies bij wat je allemaal eet

De app ‘Mijn Eetmeter’ is een app van het Voedingscentrum. Deze app geeft je persoonlijke voedingsadviezen, gebaseerd op je gewicht, geslacht, bewegingsniveau en je leeftijd. Alles wat je eet kun je kwijt in de app, en de app telt meteen voor je op hoeveel calorieën je daarmee eet en of je daarmee wel genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook houdt de app bij of je een gezond BMI hebt. Om meer inzicht te krijgen in je eigen eetpatroon is dit een goede app om te gebruiken.

Apps die je helpen aan een gezondere levensstijl Viteau voel je goed 2

Apps voor een gezondere levensstijl

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van populaire apps die je helpen met een gezondere levensstijl. De één vind dergelijke apps superhandig, de ander installeert ze braaf en doet er vervolgens niets mee. Kies een app die bij je past en je zult merken dat je met deze app een goede steun in de rug hebt!

Welke app gebruik jij die je helpt bij een gezondere levensstijl?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.