Het belang van goede sportschoenen Viteau voel je goed 2
De honderdste Nijmeegse Vierdaagse is momenteel gaande. De deelnemers, afkomstig uit maar liefst 68 landen, zullen allemaal beamen dat goede wandelschoenen misschien wel het allerbelangrijkste middel zijn waardoor je de finish haalt (op heel veel water drinken na natuurlijk). Met alleen maar goede sportschoenen kopen kom je echter niet bij die eindstreep. Die schoenen moeten natuurlijk wel ingelopen zijn en bovendien passen bij de vorm van je voet.

13.000 blaren doorprikken

Het Rode Kruis liet op hun website weten dat ze vorig jaar maar liefst 13.000 blaren hebben doorgeprikt tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Geen wonder dat ze daarom dit jaar tips op hun website zetten hoe je blaren kunt voorkomen. Nou zijn blaren nooit helemaal te voorkomen, maar de kans op blaren kun je wel een heel stuk kleiner maken door goed schoeisel te dragen en veel te trainen. Hoe meer je getraind hebt, hoe beter je voeten aan je wandelschoenen gewend zijn en hoe kleiner de kans op blaren. Onderschat overigens het belang van goede (wandel-)sokken niet! Ook goede sokken zijn van groot belang bij het wandelen van lange afstanden.

Het belang van goede sportschoenen - Viteau voel je goedNieuwe wandelschoenen

Een tijdje geleden heb ik nieuwe wandelschoenen gekregen. Bij het uitzoeken van die schoenen heb ik er goed op gelet dat de schoenen mijn hielen goed omsluiten. Als je zelf om nieuwe wandelschoenen gaat zoeken moet je daar ook vooral goed op letten. Krijg je er een vinger tussen, dan is er teveel ruimte, waardoor je voeten gaan schuiven in je schoenen. Dit kan blaren veroorzaken, maar ook de kans op blessures wordt groter doordat je niet genoeg stevigheid hebt. Bij het uitzoeken van mijn wandelschoenen heb ik ook gelet op de schokdemping. Je voeten moeten bij iedere stap je lichaamsgewicht dragen. Een goede schokdemping is daarom ook van groot belang.

 

Zoveel sporten, zoveel sportschoenen

Dé perfecte sportschoen bestaat niet. Sterker nog, voor bijna iedere sport zijn er andere soorten sportschoenen. Denk maar eens aan wielrenschoenen, bowlingschoenen, voetbalschoenen en spitzen voor ballerina’s. Voordat je sportschoenen gaat kopen is het verstandig om je goed te laten informeren over waar de schoenen van jouw sport aan moeten voldoen. De juiste schoen voor jouw sport voorkomt een hoop ellende zoals blessures en blaren. Wist je dat jaarlijks meer dan 700.000 mensen geblesseerd raken bij het hardlopen? 100% voorkomen is natuurlijk niet mogelijk met louter goede schoenen, maar de kans op een blessure wordt wel een stuk kleiner met goede schoenen. Daar geld in investeren is daarom absoluut een goed idee.

Het belang van goede sportschoenen Viteau voel je goed

Goedkoop is duurkoop?

Goedkoop is duurkoop zegt men wel eens. Daar zal vast een kern van waarheid inzitten, maar het houdt niet in dat dure schoenen daarom per sé goede schoenen zijn. Ook de goedkopere merken hebben soms hele goede schoenen, die passen bij jouw voeten. Een goede sportzaak zal altijd eerlijk adviseren over welke schoen het beste is en zal niet per sé het duurste aan jou willen verkopen.

Waar let jij op bij het kopen van nieuwe sportschoenen? Heb je wel eens een blessure opgelopen doordat je niet de geschikte schoenen voor je sport droeg?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.