Bewegen op en in het water de leukste watersporten - Viteau voel je goed

Bewegen en water: twee elementen waar we hier dol op zijn! Met de zomer voor de deur is dit het ultieme moment om te starten met bewegen op of in het water. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zowel voor de beginnende sporter of de geoefende sporten zijn er tal van uitdagingen in en op het water te bedenken. Mijn favoriet onder de watersporten? Stand Up Paddle!

SUP’pen als teamuitje

Ik geef eerlijk toe dat ik een ‘mooi-weer-watersporter’ ben. Bij temperaturen onder de twintig graden doe je mij daarom ook geen plezier met een sport in of op het water. Stijgen de temperaturen dan vind ik het echter wél fijn om in of op het water te vertoeven. Zoals gezegd is Stand Up Paddle bij mij favoriet. Deze sport wordt steeds populairder in Nederland, en ik kan wel raden waarom! Stand Up Paddle is een sport die enorm goed is voor je armspieren. Daarnaast zorgt deze sport ook voor behoorlijk wat calorieverbranding. Als laatste is het een hele leuke sport om in een groep te doen. Er is een leuk teamuitje van te maken als je met je hele bedrijf gaat SUP’pen door de grachten van een stad naar keuze.

Baantjes trekken

Waar je bij SUP’pen geen nat pak wilt halen kun je er bij zwemmen natuurlijk niet onderuit. Ik vind het zo nu en dan heerlijk om een paar uurtjes in het zwembad te vertoeven. Als ik ga zwemmen doe ik dat vaak met mijn gezin, dus dan komt er helaas niet veel van het baantje trekken. Zou ik dat wel doen, dan vlogen de kilo’s er waarschijnlijk snel vanaf. Zwemmen is namelijk een hele goede manier om af te vallen, zonder dat je daarbij het jojo-effect krijgt. Tijdens het zwemmen gebruik je veel verschillende spiergroepen die stuk voor stuk calorieën voor je verbranden. Met een uur zwemmen verbrand je ongeveer 600 calorieën. Vaker doen dus!

 

Roeien, kanoën en waterfietsen

De zomer is bij uitstek dé periode om een roeiboot, kano of waterfiets te huren. Dit soort uitjes zijn niet alleen heel erg gezellig, maar zijn ook nog eens goed voor je conditie. Bij roeien en kanoën komt het met name aan op je armspieren, bij waterfietsen zijn het je benen die aan het werk moeten. Het fijne van dit soort sporten op het water vind ik dat je in je eigen tempo kunt bewegen en dat het voor bijna iedereen te doen is. Erg laagdrempelig, dus leuk voor jong en oud!

Bewegen op en in het water de leukste watersporten - Viteau voel je goed

Extremere watersporten

Duiken, kitesurfen, bodyboarden en waterskiën: dit zijn wat extremere watersporten die iets meer oefening nodig hebben dan bovengenoemde sporten/activiteiten. Zelf heb ik hier niet zoveel mee, maar mijn man vindt het bijvoorbeeld wel erg fijn om te duiken en te snorkelen. Voor dit soort sporten is het raadzaam om wanneer je hiermee wilt beginnen altijd eerst onder begeleiding van een professional aan de slag te gaan.

 

Ben jij een liefhebber van watersporten en zo ja welke? Welke watersport beheers je nog niet, maar zou jij nog graag eens beoefenen?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.