5 tips voor gezondere werknemers op kantoor - Gezond op kantoor - Viteau voel je goed

Als je wil dat je medewerkers gezond op kantoor verschijnen kun je daar zonder teveel veranderingen zelf iets aan doen. Daar hebben niet alleen je werknemers profijt van, maar ook jij als werkgever. Gezondere medewerkers melden zich minder vaak ziek en zijn een stuk productiever. Afgelopen week was ik te gast bij een groot bedrijf en zag daar hoe zij bezig waren met de gezondheid van de medewerkers. Aan de hand daarvan schrijf ik vandaag deze vijf tips:

1. Geen lift maar een rolstoelhelling

Het moet natuurlijk maar net passen in je bedrijfspand, maar als je de ruimte ervoor hebt dan is het een goede keuze om in plaats van een lift een rolstoelhelling te plaatsen in je gebouw! Je medewerkers kunnen er dan voor kiezen om met de trap of via die helling naar boven te gaan. Zowel je gasten als medewerkers in een rolstoel kunnen toch zelfstandig naar boven en beneden. Bovendien heb je nooit te maken met storingen, wel zo handig.

2. Het aanbod in de kantine

Als er één plek is in je bedrijfspand waar je je medewerkers kunt helpen gezonder te leven, dan is het wel in de bedrijfskantine. Allereerst kun je het eten wat er wordt aangeboden eens flink onder de loep nemen. Kijk eens naar je aanbod. Is er voldoende gevarieerd eten? Bied je vers fruit aan? Wat voor ongezonde etenswaren zou je kunnen verbannen uit de kantine? Veel bedrijfskantines bieden standaard frikandellen en kroketten aan. Hartstikke lekker voor een keer, maar misschien kun je dit aanpassen naar alleen vrijdags?

3. De inrichting van je kantine

Bij veel bedrijven zitten werknemers de hele dag achter hun bureau. De pauze is dan hét moment van de dag waarop je eens even een fijne actieve houding aan kunt nemen. Gooi alle stoelen in de kantine weg, en vervang de etenstafels door statafels. Even een halfuurtje staan is hartstikke goed voor je medewerkers. Misschien heb je in de kantine nog wel ruimte over voor een biljart of een dartbord. Even een pijltje gooien in je pauze doet wonderen voor de meeste medewerkers. Zo kunnen ze er de hele middag weer flink tegenaan.

4. Weg met die frisdrankautomaat

Vaak drink je frisdrank uit gewoonte. Zo’n gewoonte is gemakkelijk te doorbreken door de frisdrankautomaat weg te doen en er een waterkoeler voor in de plaats te zetten. Binnen no-time hebben je medewerkers er een gewoonte van gemaakt om een vers glaasje water te tappen in plaats van frisdrank te drinken. Willen ze toch frisdrank drinken? Dan nemen ze het maar mee van huis!

5 tips voor gezondere werknemers op kantoor - Gezond op werk - Viteau voel je goed 1

5. Plaats je printer op de gang

Even in de benen om je printje te halen. Als je de printer op de gang neerzet dan dwing je je medewerkers om in beweging te gaan. Stel dat je twintig keer per dag naar de printer moet en daar vijf meter extra voor moet lopen, heen en terug. Na een week heb je dan een kilometer extra gelopen. In een jaar komt dit neer op meer dan een hele marathon! Gezond op kantoor, wie zegt er nu nog dat dat niet gaat lukken?

Daarnaast zijn er nog allemaal goede ideeën om je medewerkers te helpen met een gezondere levensstijl. Staand vergaderen, zo nu en dan fruit uitdelen, een fietsplan in werking stellen en een brainstormwandeling organiseren. Allemaal goede ideeën waar je werknemers gezonder van worden. Wat doe jij als werkgever om je werknemers te helpen aan een gezondere levensstijl?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.