jij loopt toch ook mee - avondvierdaagse - Viteau voel je goed 1

Volgende week is de Avondvierdaagse van Oudewater, de thuisbasis van Viteau – Voel je goed. Viteau is hierbij net als vorig jaar aanwezig als hoofdsponsor. We verzorgen de waterpunten en iedere deelnemer ontvangt bij de start natuurlijk een bidon die ze onderweg kunnen bijvullen met heerlijk bronwater!

Lopen jullie ook mee of komen jullie de deelnemers aanmoedigen?

Loop jij ergens mee met de avondvierdaagse?

Misschien heb je al links en rechts wat voorbij zien komen bij jou in de buurt, of zijn je kinderen er druk mee bezig in hun hoofd. Ik heb het over de avondvierdaagse. De komende weken zal voor veel kinderen, en natuurlijk de rest van het gezin, in het teken staan van dit gezellige oer Hollandse evenement. Als kind heb je er vast wel eens aan mee gedaan en misschien loop je nu als ouder ook gezellig mee. Heel goed natuurlijk want bewegen is gezond en samen met je kinderen, vrienden en nog honderden anderen is het ook nog heel erg gezellig.

Je loopt voor niks. Of toch niet?

De avondvierdaagse kun je met verschillende doeleinden lopen. Snel, gezellig of voor de kinderen. In het laatste geval dien je vooral als pakezel. Bij de start loopt alles door elkaar heen en het normale looppad is voor kinderen veel minder interessant dan de bermen en bosjes. Geen zorgen de kinderen komen vanzelf bij je terug, want jij hebt die loeizware rugzak met eten en drinken bij je. Je kunt het natuurlijk zelf ook gezellig maken door met vrienden, die ook kinderen hebben, samen te lopen. Lopen jouw vrienden nog niet mee? Neem dan het voortouw en zorg voor een gezellige groep om mee te wandelen. Vooral met kinderen die wat ouder zijn (10 à 12 jaar) kun je heel goed een prestatie neer zetten. Kinderen die al lekker sportief zijn zoeken de uitdaging en jij als ouder kunt daar in mee om in een weekje toch weer net wat fitter aan die zomer te beginnen. Spreek met je kinderen, of een groepje vrienden een paar doelen af. Maak er een sportieve week van en beloon kinderen voor hun prestaties. De afstanden van 5 kilometer zijn uitermate geschikt voor de leeftijd van 10 à 12 jaar om harder door te lopen en ook voor de beginnende volwassen loper is dit een prima afstand.

jij loopt toch ook mee - avondvierdaagse - Viteau voel je goed 2

Waar haal jij de energie vandaan?

Wanneer je 4 dagen lekker aan het lopen bent kun je gelijk al merken dat je meer energie krijgt. Maar er moet hiervoor natuurlijk ook energie in. Op de een of andere manier is er in onze cultuur geslopen dat je tassen vol frisdrank en snoep moet meenemen tijdens de avondvierdaagse. Zonde, want je was zo gezond bezig, en je kinderen ook. Natuurlijk mag er best een snoepje gegeten worden, maar geef de kinderen gewoon een bidon water mee en zorg dat je fruit bij je hebt. Dit zorgt voor betere energie en is natuurlijk veel gezonder. Dit geldt natuurlijk ook voor de volwassenen. Druivensuikertabletten, sportdrankjes en weet ik het allemaal heb je echt niet nodig om 5 kilometer te kunnen lopen. Eet gewoon gezond, het liefst wat extra groenten en fruit (bananen), drink voldoende water en je bent er helemaal klaar voor.

De eerste week van de avondvierdaagse (week 22) is van 30 mei t/m 3 juni en de tweede week (week 23) is van 6 juni t/m 10 juni. In deze 2 weken zijn de meeste Avondvierdaagsen. Loop jij ook mee?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.