Pak met gemak 30 minuten beweging per dag Viteau voel je goed 3

Ik ben een beweeglijk mannetje. Stilzitten staat niet in mijn woordenboek. Er wiebelt altijd wel iets. Een voet, een teen, mijn hand, vingers die trommelen. En niet zomaar een beetje trommelen, nee, ze trommelen gericht. Meestal een liedje dat in mijn hoofd zit. Mijn hoofd kent ook geen stilte. Het roept wel eens wat verzet op in mijn directe omgeving. Heel begrijpelijk. Het is ook best irritant. Vind ik ook van mezelf en ook als iemand anders geen moment stil kan zitten. Het is misschien voer voor nader zelfonderzoek, maar niet nu. Ik wil het nu bij het bewegen an sich houden.

Laat je in beweging brengen

Mijn beweeglijkheid zie ik toch vooral als iets positiefs. Het houdt me scherp en fit. Hoe minimaal de beweging soms ook is, het is altijd beter dan niets. En vele kleine bewegingen maken een grote. Of lange, als je kijkt naar de tijd dat ik beweeg. Niets mis mee. Ik vertelde al eens eerder dat ik dankzij mijn bewegingsdrang altijd een trap neem in plaats van een lift of roltrap. Oké, de lift gebruik ik wel, maar alleen als het echt nodig is. Verder fiets of wandel ik zoveel mogelijk naar uiteenlopende bestemmingen. Ik heb geen auto, dus die verleiding is er ook niet. De trein is voor mij ideaal voor lange afstanden.

Pak met gemak 30 minuten beweging per dag Viteau voel je goed

Always look at the bright side

Je snapt dat mijn mobiele blijdschap nog eens extra werd verhoogd toen ik de maandelijkse NS-nieuwsbrief las. Daarin las ik dat treinreizigers – en openbaar vervoerreizigers in het algemeen – per dag gemiddeld 30 minuten beweging krijgen. Simpelweg omdat ze meestal wandelend of fietsend van en naar het station reizen. Kan ik alleen maar beamen. Ik kan het zelfs nog verder doorvoeren: met dank aan de vertragingen – die nu eenmaal onvermijdelijk zijn – moet ik weleens rennen om toch een aansluiting te halen. Mis ik ‘m alsnog, dan moet ik extra wachten. In dat geval wandel ik meestal wat heen en weer – oké, na eerst flink wat stampvoeten.

30 minuten beweging met de mooiste wandel- en fietsroutes

Ik geef toe dat ik vertragingen meestal niet zo makkelijk accepteer. Ik ben ook maar een mens. Maar waar zouden we zijn zonder af en toe flink te mopperen. Het lucht op, wat natuurlijk ook geen kwaad kan. Ik merk wel dat wanneer ik de situatie neem zoals die komt, mij dat minder energie kost. Zo houd ik energie over die ik kan stoppen in leukere dingen tijdens het wachten. Zoals uitstapjes bedenken. Of terugdenken aan de vakantie met stadswandelingen en korte fietstochtjes door de omliggende natuur. Die uitjes doe ik natuurlijk met de trein. Die blijf ik trouw. Of – in goed Nederlands – it keeps me going.

Wat zorgt voor jouw 30 minuten beweging per dag?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.