8 tips van Oma voor een mooie gezonde huid! Viteau voel je goed

Als kind ging ik vaak bij een vriendinnetje spelen, zij woonde een dorp verderop. Eén keer bleef ik daar logeren en was ik nog een beetje aan het hoesten, een staartje van een verkoudheid. De oudere buurvrouw hoorde mijn hoesten en kwam gelijk met haar zelf gebrouwen hoestdrank aanzetten. Je kent ze wel, zo’n oudere dame met een grijze knot, die een heel arsenaal aan huis-, tuin- en keukentips heeft voor van alles en nog wat. Ik kan mij herinneren dat het een hoestdrank was op basis van bruin bier, bruine suiker, honing en nog een paar van haar geheime ingrediënten. Of het toen de hoestdrank was, dat houden we in het midden, maar het kuchen was de dag erna bijna over.

Er zijn zoveel leuke, handige wijsheden die vroeger door Oma’s werden gebruikt, ik heb er een paar voor je op een rij gezet. Tips van oma voor een mooie en gezonde huid.

Ruwe en gesprongen huid

’s Ochtends op de fiets is het nog best koud in deze tijd van het jaar. Heb je last van een ruwe en gesprongen huid? Was je huid met een mengsel van water en honing (twee eetlepels honing per liter water) en je huid herstelt en voelt weer zacht aan.

tips voor een mooie gezonde huid - Viteau voel je goed

Honinggezichtsmasker

Heb je een wat oudere huid? Of wil je juist dat deze niet verouderd… Breng met een kwastje een dun laagje honing aan als gezichtsmasker. Laat dit ongeveer een kwartier intrekken. Je kunt het afspoelen met lauw water of tonic.

De tips van oma voor een vette huid

Heb je last van een vette huid? Maak een mengsel van rum, citroensap en een geklutst ei. Breng dit aan op je gezicht en laat een minuut of 10 intrekken. Afspoelen met lauwwarm water en je huid voelt weer heerlijk fris aan!

8 tips van Oma voor een gezonde huid - citroen - Viteau Voel Je Goed

Maak je eigen reinigingsmelk

Is je flesje leeg en zijn de winkels dicht? Je hebt vast nog wel melk of karnemelk in de koelkast staan. Een paar druppels citroensap toevoegen en je hebt een zachte reinigingsmelk voor je gezicht.

Je huid weer fris met tonic?

Komkommersap of koude thee kun je prima gebruiken als tonic om je gezicht en hals op te frissen.

Wil je tot rust komen na een drukke werkdag?

Neem een heerlijk warm bad met zemelen. Doe een schep zemelen in een kom en vul de kom met water. Gooi de kom leeg in je warme bad en het zal je lichaam verzachten en kalmeren.

Pijnlijke en gesprongen lippen, maak je eigen lippenbalsem!

Maak een mengsel van twee eetlepels olijfolie, drie eetlepels bijenwas en een paar rozemarijnblaadjes. Kook dit ongeveer een half uur au bain marie. Haal het mengsel van het vuur en laat het door een fijne zeef in een potje lopen. Als het is afgekoeld is je lippenbalsem klaar voor gebruik!

8 tips van Oma voor een gezonde huid - rozemarijn - Viteau Voel Je Goed

Bonus! De laatste tip is niet van Oma, maar van mij. Een tip voor mensen met lang haar, zoals ikzelf.

Zacht en soepel haar

Wordt jouw haar ook zwaar en slap van crèmespoeling? Spray azijn over je haar na het wassen en spoel dit na een paar minuten uit. Heerlijk zacht haar, zonder dat het zwaar en futloos wordt!

Welke tip ga jij thuis uitproberen? Ik ben benieuwd naar je ervaringen!

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.