Bewust genieten Viteau Voel je goed 3

Ik ben licht chaotisch van aard, nadrukkelijk aanwezig en in voor een geintje. Dat is heel gezellig voor mijn omgeving, maar er zijn dagen dat ik mezelf voorbijloop in al die leukigheid. Ik ben soms zó bezig met bezig zijn, dat ik (vrij vertaald uit het Engels) geen tijd neem om aan de rozen te ruiken. Op dat soort moment moet ik meer bewust genieten.

Mijn zoon van bijna 3 zet me op drukke momenten met beide benen op de grond. Even snel een boodschap doen zit er niet in als we samen op pad gaan. Elk artikel wordt bekeken, betast, besnuffeld en becommentarieerd. Gratis mindfulness in de supermarkt.

Iedere dag een bewust-genieten-lijstje

Een tijd geleden zat ik niet lekker in mijn vel. Dat was zwaar, maar ook een waardevolle les. Ik heb geleerd te letten op de kleine dingen. In een boekje schrijf ik elke dag drie (of meer) momenten op die mij die dag een goed gevoel gaven. Toen ik daarmee begon zag ik weinig dat mij de moeite waard leek om op te schrijven en schreef ik met moeite één of twee momenten op, maar beetje bij beetje begon ik oog te krijgen voor alle fijne zaken die ik in mijn leven heb. Inmiddels schrijf ik moeiteloos mijn top drie, die eigenlijk vaker een top vijf of top zes is.

Daar word ik blij van
Dat boekje, en de rust die mijn kinderen me dwingen te nemen, hebben een lijstje opgeleverd die ik graag met je deel. Het zijn van die dingen die leuk zijn, maar die ik niet meer als zodanig opmerkte omdat ze onderdeel waren van mijn omgeving of routine. Ik word blij van:

Bewust genieten Viteau Voel je goed

 1. De geur van gemaaid gras
 2. Het uiteinde van een vers stokbrood afbreken en opeten
 3. De mollige armpjes van mijn peuter om mijn nek
 4. De schaterlach van mijn zoon nadat hij een slechte mop verkeerd vertelt
 5. Schoon beddengoed
 6. Uren tafelen en bijpraten met familie en vrienden
 7. Een kwartier lang met mijn kind kijken naar de mieren die hun schatten naar het nest brengen
 8. Datzelfde kind tijdens dat kwartier observeren en geraakt zijn door zijn onbevangen nieuwsgierigheid
 9. Een boek lezen met een zak drop binnen handbereik
 10. Het gevoel dat ik heb na een goede work-out, ook als ik weet dat ik morgen spierpijn heb
 11. Een wandeling als het net geregend heeft
 12. Een compliment geven aan een onbekende (alleen als ik het echt meen)
 13. Blote voeten op een door de zon verwarmde vloer
 14. Mijn lievelingsliedje opzetten en teruggaan in de tijd dat dat nummer een hit was
 15. Lachen tot ik er buikpijn van heb en de tranen over mijn wangen rollen

Bewust genieten Viteau Voel je goed 2

Zoals je ziet zijn het allemaal zintuiglijke waarnemingen, die geen cent kosten maar onbetaalbaar zijn. Ik kies er nu voor om mij te omringen met mensen die dit fijne gevoel bij me oproepen en probeer zelf net zo’n leuk mens te zijn. Dat lukt niet elke dag, de hele dag. Maar af en toe bewust genieten en er met aandacht mee omgaan maakt het elke keer weer een stukje makkelijker.

En jij? Hoe maak/houd jij het leuk voor jezelf?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

 • Al ruim 300 inschrijvingen!

  Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.