strand-zonnen-vakantie-zonnen-gezond-levensstijl-viteau-voel-je-goed

Lekker op het strand in de zon. Een herkenbaar moment voor jou met de zomer achter de rug? We weten dat het heerlijk is lekker in de zon te liggen. Maar het is niet alleen je relaxte vakantie waardoor je gelukkiger bent. Het zonlicht dat je door de zon opvangt maakt je gelukkig!

Wat doet zonlicht met je lichaam?

We hebben zonlicht lichamelijk nodig om te overleven. Maar wat doet zonlicht precies met je lichaam? Waarschijnlijk meer dan jij tot nu toe denkt… Het is bijna een natuurlijk reflex dat iedereen op de eerste lentedag massaal in de eerste zonnestralen op het terras wil zitten. Je lichaam roept namelijk om extra vitamine D. Je lichaam maakt deze vitamine direct aan bij contact met zonlicht. Cognitief heeft vitamine D flinke invloed op je alertheid, concentratievermogen, geheugen en reactiesnelheid. Lichamelijk versterkt een gezonde hoeveelheid zonlicht je afweersysteem, botten/ tanden en spierfuncties.

Een blij gevoel van zonlicht; meer dan vitamine D

Vitamine D is dus gezond, maar dat verklaart nog niet waarom we gelukkiger worden van zonlicht. Er zijn namelijk meerdere manieren om vitamine D binnen te krijgen; bij het eten van vette vis bijvoorbeeld. Wetenschappers hebben lange tijd niet geweten wat de oorzaak was van dit euforische gevoel dat zon oproept. Wat blijkt: zonlicht zorgt voor de aanmaak van testosteron. Hierdoor vinden we elkaar aantrekkelijker. Geen wonder dat veel relaties ontstaan in de lente en zomer.

zon-vitamine-winterdip-zonnen-gezond-viteau-voel-je-goed

4 directe invloeden van zonlicht op je lichaam:

  • Natuurlijke zin in een gezondere levensstijl
  • Toename in de helderheid en bewustzijn
  • Minder behoefte aan snacks en snoep
  • Gevoel van verliefdheid en euforie

Hoe kom ik de winter door zonder zon?

Met de winter voor de deur is het dus belangrijk dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt. Naast in vette vis zit deze vitamine ook in eieren, boter en vlees. Zorg er dus voor dat je deze winter gezond eet en combineer dit met sporten, wat ook je testosteron niveau verhoogt. Met deze combinatie heb je deze winter zeker geen last van een winterdip!

zon-vitamine-winterdip-zonnen-gezond-viteau-voel-je-goed