Zou je moeten doen: een uur eerder opstaan Viteau voel je goed 3

Wat voor slaper ben jij? Ik was jarenlang een slaper van het type: Zo laat mogelijk naar bed, en zo lang mogelijk blijven liggen. Sinds ik moeder ben is dat helemaal veranderd en het doet me nog goed ook. Het doel nu: dagelijks een uur eerder opstaan. Een uur is zo voorbij gevlogen, maar het is verbazingwekkend wat je allemaal in dat uur kunt doen! Ik kan het je aanraden. Zeker wanneer jij iedere dag op dezelfde tijd op je werk moet zijn, want dan kan je er een prachtige ochtendroutine van maken.

Waarom zou je eerder opstaan?

Als je je ’s ochtends vaak gehaast voelt dan begin je de dag al slecht. Constant het gevoel hebben achter de feiten aan te lopen, niet volledig uitgerust aan de dag beginnen, belangrijke spullen vergeten mee te nemen; ik herken het nog helemaal van toen ik wel iedere dag zo lang mogelijk in bed bleef liggen. Als je van eerder opstaan een gewoonte maakt dan hoeft dit allemaal niet meer. Je kunt de tijd nemen voor alles wat je wilt doen voordat je aan het werk gaat. Begin de dag eens onder de douche. Onder de douche kan je alvast nadenken over alles wat je die dag wil gaan doen. Wat zijn je doelen voor deze dag? Wat mag je absoluut niet vergeten? Na het douchen kun je uitgebreid gaan ontbijten. Wedden dat je nu wel gaat genieten van je ontbijt? Bovendien ga je de dag zo goed van start en heb je niet om 10.00 uur al zin in je lunch.

Sporten, boeken lezen, mediteren

Veel mensen die besluiten om dagelijks hun wekker een uur eerder te zetten gebruiken dat uur om te sporten, te mediteren of juist om een boek te lezen. Heb je altijd het gevoel dat je aan dat soort activiteiten niet toekomt, juist omdat je na je werk er te moe voor bent? Hoe fijn zou het dan zijn om die activiteiten juist te doen voordat je aan het werk gaat?

Zou je moeten doen: een uur eerder opstaan Viteau voel je goed 1

Wat je niet moet doen als je een uur eerder opstaat

Je extra uurtje ’s ochtends moet je helpen met een frisse start van de dag, zodat je er de hele dag tegenaan kunt. Bedenk dan ook niet om ’s ochtends zo vroeg te gaan schoonmaken of de troep van gisteravond op te ruimen. Dat motiveert namelijk niet om je warme bed te verlaten en ondanks een vliegende start hou je dat waarschijnlijk niet lang vol. Je moet je bed juist verlaten voor activiteiten waar je energie van krijgt. Een lange wandeling met de hond, genieten van de zonsopkomst en de omgeving, het schrijven van gedichten, ontbijten met versgebakken pannenkoeken, yoga, zolang jij er energie van krijgt is het goed!

Zou je moeten doen: een uur eerder opstaan Viteau voel je goed 2

Nooit meer uitslapen?

Ben je mal. Daar is het weekend voor! Je zult echter merken dat hoe langer je er een gewoonte van maakt om doordeweeks eerder op te staan, je in het weekend automatisch ook eerder opstaat. Nog een voordeel dus; zo haal je ook het meest uit je weekend!

Wat voor slaper ben jij? Sta jij ’s ochtends vroeg op of draai je je nog eens lekker om wanneer de wekker voor het eerst gaat?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.