Ga jij er vaak genoeg tussenuit Viteau voel je goedEven de boel de boel laten. Laptops en telefoons uit. Even geen collega’s, leidinggevenden en klanten. Gewoon een weekend niets, of zelfs drie weken niets. Maar dan wel ergens anders dan thuis, zodat je in je vrije tijd je niet druk hoeft te maken over dingen als reparaties rondom huis, de kinderen naar voetbal brengen en je buurvrouw die koffie komt drinken. Even op vakantie. Een stedentrip, een kampeervakantie of juist een vakantie naar de zon. Het is zo fijn om er even tussenuit te zijn, maar we doen het soms zo weinig. Hoe vaak ga jij er tussenuit?

‘Dit moeten we vaker doen’

Deze zomer heb ik slechts twee weken vakantie. Ik kon een hele toffe grote klus krijgen waarvoor het van belang was om ook in de bouwvak twee weken door te werken. Vervelend voor het thuisfront, aangezien zij wel drie weken vakantie hadden, maar fijn voor mij. Ik nam de klus aan en werkte in de bouwvak twee weken door. Wel gingen we anderhalve week samen naar Kroatië, waar we een hele fijne vakantie vierden. ‘Dit zouden we vaker moeten doen’, zei ik tegen mijn man, wat hij alleen maar kon beamen. Daarom gaan we in september nog een week, maar dan naar Duitsland. Eén week op vakantie en écht vakantievieren is voor ons deze zomer niet genoeg.

 

Dit jaar treffen we het

Op zich hebben wij niets om over te klagen. Het afgelopen jaar zijn we drie keer een weekend weggeweest. Twee keer met het gezin, en één keer met vrienden. Daarnaast zijn we dus een dikke week naar Kroatië geweest en gaan we binnenkort nog een week naar Duitsland. Lucky us: onze ouders zijn dit jaar beide 35 jaar getrouwd en om dat te vieren gaan we dit jaar nog twee keer een weekend weg. We treffen het maar dit jaar!

Ga jij er vaak genoeg tussenuit - Viteau voel je goedIeder jaar er tussenuit

Natuurlijk is het ook wel eens anders geweest. In het jaar dat we verhuisden bijvoorbeeld zijn we over het hele jaar slechts twee keer een weekendje weggeweest (waarvan één weekend telde als huwelijksreis). Als we een weekendje weg zijn genieten we dan wel met volle teugen. Uitgebreid uit eten, sightseeing, welness of juist even helemaal niets: qualitytime ten top! Omdat het zo ontzettend genieten geblazen is zouden we er jaarlijks wel een vaste prik van willen maken. Ieder jaar minstens één langere vakantie en twee keer een weekendje weg. Ik geloof er ook heilig in dat het goed is voor een mens om even alles achter te laten en je compleet onder te dompelen in een andere cultuur. En ja, dat kan ook gerust dichtbij huis. Op de Waddeneilanden krijg je ook zeker het vakantiegevoel.

 

Ga jij vaak genoeg?

Ik ben wel nieuwsgierig hoe het met anderen gesteld is. Ga jij vaak genoeg op vakantie? Vind jij één keer per jaar vakantie genoeg, of wil je het liefst iedere maand er even tussenuit? Gun je jezelf vaak genoeg een flinke opkikker? Of roep je al maanden (of jaren) dat je nodig weer eens op vakantie moet, maar zet je de stap maar niet?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.