muziek-ontspanning-viteau-voel-je-goed

Ik ben een groot muziekliefhebber, altijd al geweest. Volgens mijn moeder was ik piepklein en stond ik met een dikke pamperkont te dansen op alle muziek die op de radio langskwam. Favoriet: ‘You’re the greatest lover’ van Luv. Komt vast door het dansje en de shalala’s. Nu was ik er zelf bij, maar ík kan het me niet meer herinneren.

Muziek is heel erg belangrijk voor me. Elke gebeurtenis (belangrijk of minder belangrijk) heeft een ‘eigen’ nummer. Als we op kantoor een liedje horen en niet meer precies weten uit welk jaar het komt, kan ik het toch vaak plaatsen doordat het lied me doet denken aan een persoon of vakantie. Songteksten leerde ik al snel uit mijn hoofd en ik heb me altijd afgevraagd waarom lesstof niet op muziek werd gezet. Dan was ik cum laude geslaagd voor het gymnasium.

Geen hokjes muziek

Mijn omgeving vindt het maar lastig om mij te plaatsen. De ene dag loop ik met motorlaarzen naar rockmuziek te luisteren, de volgende heb ik sneakers met een swoosh aan en komt het gehele oeuvre van de 90’s housemuziek voorbij. Als ik aan mijn overleden vader denk, draai ik Dire Straits of soulmuziek. En Acda en de Munnik hebben de soundtrack van mijn studententijd geschreven. Van alto via gabber naar R&B; als het me raakt, vind ik het mooi.

Woezel en Pip

Toen we kinderen kregen, nam ik me heilig voor om de radio niet te laten overnemen door Hansje Pansje Kevertje en consorten. Dat is niet helemaal gelukt, maar onze kinderen zijn wel gek op muziek. Ze luisteren met ons mee naar de radio (favoriet op het moment: Cheap thrills van Sia en Sean Paul) maar Woezel en Pip wurmen zich er toch nog geregeld tussen. Het compromis is nu dat we Tsjoetsjoe Wa afwisselen met de Beatles en Justin Bieber mag best zeggen dat het hem spijt, maar pas nadat Rico en Sticks hebben laten weten dat er Licht aan het eind van de tunnel is.

Hoe muziek je leven kleurt Viteau voel je goed 3

Baaldag opgefleurd

Omdat muziek zo van invloed is op mijn stemming (net als het weer, maar daar heb ik het al eens over gehad) heb ik een paar vaste liedjes die me altijd weer opbeuren. Zo brengt ‘Love gets sweeter’ van Finley Quaye me terug naar mijn trouwdag, en is Trains ‘Hey soul sister’ een garantie voor een glimlach omdat ik dan weer terugdenk aan de tijd dat mijn oudste zoon net geboren was. Tijdens het sporten presteer ik het beste als er opzwepende house of reggaeton opstaat. Gelukkig houdt mijn trainer daar ook van.

Goulash en grunge

Uit onderzoek blijkt dat herinneringen (zo goed als) altijd gekoppeld zijn aan een zintuiglijke waarneming. De geur van een bepaald wasmiddel voert je terug naar de tijd dat je bij je grootouders logeerde, en soms eet je iets waarbij je meteen weer in gedachten in dat ene vakantieland bent. De een heeft het sterk met geur of smaak, ik heb het dus met muziek.

En jij? Welk liedje vrolijkt je elke keer weer op? Of bij welk nummer raak je overmand door emoties? Ik ben benieuwd, wat zijn jouw vaste succesnummers?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.