Viteau voel je goed - op vakantie naar de Caribische eilanden 2

Het is een eindje vliegen maar dan heb je ook wat: een vakantie naar de Caribische eilanden! Voor veel mensen is het een droom om nog eens naar het Caribisch gebied op vakantie te gaan. Zwemmen in azuurblauw water, een cocktail drinken op een parelwit strand, verse vis uit zee eten; als je daar niet van opknapt dan knap je nergens van op! Zelf ben ik twee keer in het Caribisch gebied geweest. Ik bezocht in 2008 Jamaica, en in 2011 de Dominicaanse Republiek. Alhoewel ik er niet was om puur vakantie te vieren heb ik er toch een heerlijk vakantiegevoel gehad. Ik kan je deze eilanden dan ook zeker aanraden om op vakantie naartoe te gaan!

Waarom naar Jamaica?

Als je gaat voor de ontspanning, dan ga je voor Jamaica. Ontspanning lijkt wel in het DNA van de eilanders verweven te zijn. Wat wil je ook. De temperaturen op Jamaica zijn tropisch, veelal rond de dertig graden of warmer. Hard werken onder deze omstandigheden is nergens prettig, en zo ook op Jamaica niet. De Jamaicanen hebben daarom de filosofie: wat vandaag niet hoeft, kan morgen ook nog wel. Ook de kreet ‘Maak je niet heet’ wordt op Jamaica veel gebruikt. Voor vakantiegangers is Jamaica een rustoord waar je je overigens geen moment hoeft te vervelen. Er is zoveel te zien en te doen! Bezoek bijvoorbeeld Ocho Rios, waar je de Dunn’s River Falls kunt beklimmen. Deze waterval, die uitmondt in zee, is relatief makkelijk te beklimmen.

Culinair Jamaica

Als je naar Jamaica gaat wees er dan op voorbereid dat je heel veel en heel vaak lekker gaat eten! Jamaicanen zijn een ster in buiten koken. Zo eet men er veel kip en vis, dat veelal buiten wordt gegrild en gestoomd. Ook liefhebbers van fruit komen op Jamaica flink aan hun trekken. Mango’s, bananen, de nationale vrucht ackee (die overigens giftig is wanneer deze nog niet rijp is), vind je overal in kraampjes langs de weg. Ook vegetariërs komen op Jamaica goed aan hun trekken. Rastafari’s eten namelijk vegetarisch, en daardoor zijn er veel vegetarische restaurants op het eiland waar men kookt zonder kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en zout.

Viteau voel je goed - op vakantie . naar de Caribische eilandenjpg

Naar de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een populaire zonbestemming onder de Nederlanders. De Dominicaanse Republiek vormt samen met Haïti één eiland. De Dominicaanse Republiek is een mooie bestemming voor actieve vakantievierders. Er is zo ontzettend veel te doen! Snorkelen, surfen, raften, watervallen bezoeken; allemaal activiteiten voor de actieve vakantieganger. Als je meer houdt van cultuursnuiven kun je ook je geluk niet op. Het oude centrum van Santo Domingo is UNESCO werelderfgoed en tevens de allereerste stad van Amerika. Lekker eten kan ook prima op de Dominicaanse Republiek. Er worden veel koolhydraatrijke gerechten geserveerd. Langs de kust kun je veel visgerechten eten. Ook gebakken bananen zijn een lekkernij die je geproefd moet hebben!

 

Welke Caribische eilanden wil ik nog bezoeken?

Als je één keer naar het Caribisch gebied bent geweest dan wil je weer. Na een reis naar dit gebied kom je helemaal opgeladen weer thuis. Voor een zonvakantie staan Aruba en Cuba nog op mijn wensenlijstje en ik zou ook erg graag eens een keer teruggaan naar Jamaica.

Welke Caribische eilanden zou jij nog graag eens willen bezoeken?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.