overwinteren-op-lanzarote-viteau-voel-je-goed-3

Gaan de steeds korter wordende dagen je licht irriteren? Dan wordt het hoog tijd om voor de feestdagen je koffers te pakken! Zoek de warmte op en vlieg naar het Canarische eiland Lanzarote. Op dit vulkaaneiland zijn de kansen op uitbarstingen gelukkig nihil. Maar een eitje bakken in Timanfaya Park kan er zonder gasfornuis. Op Lanzarote kun je genieten van woeste natuur. Lange stranden met een lekker briesje maken je hoofd leeg. Wilde cactussen en hoge golven in zee prikkelen de zintuigen. En natuurlijk het lekkere eten ook, soms klaar gemaakt boven de vulkaankraters. Kortom ‘Viva Lanzarote!’

Toegegeven, sommige plekken zoals Puerto del Carmen komen erg toeristisch over. En hoofdstad Arrecife heeft naast enkele mooie kastelen ook minder fraaie wijken. Maar met de auto of fiets ontdek je veel moois buiten deze steden. LagOmar in Nazareth is een prachtig museum annex restaurant. Een idee van architect César Manrique, die veel moois ontwierp. In Bar La Cueva zijn live optredens die Cueva Groove genoemd worden. Deze vinden plaats in een decor van mooie tuinen en tunnels. Acteur Omar Sharif woonde er een tijd. Jameos del Agua is ook fraai, maar nog spectaculairder is Cueva de los Verdes. Dit is een grottenstelsel met een lavatunnel. Volg daar een rondleiding. Dan  ontdek je het grote geheim van deze magische plek!

overwinteren-op-lanzarote-viteau-voel-je-goed

Haarspeldbochten naar Haria

Het zuiden van het eiland is vrij kaal, op het hotelstadje Playa Blanca na. Papagayo Beach is echter nog authentiek ruig en een zeer uitgestrekt strand. Je kunt er alleen met een huurauto of een voettocht van minstens 8 kilometer komen. Ook het nationale park Timanfaya in een vulkaanachtig maanlandschap is enorm bijzonder. Des te verrassender is het dat veertig kilometer noordelijker de Vallei van 1.000 palmen ligt. Via een flink aantal haarspeldbochten bereik je daar het stadje Haria. Op zaterdagen is er een ambachtelijke markt in Haria. In de Bed & Breakfast Arte de Obra kun je leuk overnachten. Vooral als je de Color Room boekt. Vanaf Haria arriveer je rap bij El Mirador del Rio. Een letterlijk hoogtepunt. Vanaf dit uitkijkpunt heb je een weids uitzicht. Je ziet onder meer het eilandje La Graciosa en de immense Atlantische Oceaan. En stijle kliffen recht onder je. Atención!

Wandering & walking

Wie echt de fijnste plekjes wil ontdekken kan uren zwerven en wandelen. Op Lanzarote zijn veel sendero’s uitgezet: wandelingen in verlaten gebieden. Er is veel keuze. Zo zijn er la Caldera de Montaña Blanca en Hermita de Nieves. Maar ook The Janubio Costa, Llanos de Maguez en de route Femes-Playa Quemada. Met al deze sendero’s kun je prachtig opgaan in de rust en natuur.

overwinteren-op-lanzarote-viteau-voel-je-goed-4

‘Culinair’ koken op kraters

Vier specialiteiten moet je zeker proeven op Lanzarote. In het natuurpark Timanfaya kun je je eitje prepareren boven een krater. In dit kratergebied kun je je ei dus op ‘oer-oude’ koken. Daarnaast mag je natuurlijk vers gevangen vis uit de Atlantische Oceaan niet missen. In vissersplaatjes zoals Playa Quemada en Punta Mujeres kun je genieten van verse vis. En meer. Playa Quemada heeft een zwart strand. Punta Mujeres heeft prachtige baaien en een rustige, petit boulevard. Een verademing vergeleken bij de druk promenades in andere, grotere plaatsen. Ook ‘papas arrugadas’ laten je maag spinnen. Ze worden gemaakt van ‘papas bonitas’. Ze worden bereid met de schil erom, dus het is een vullende vitaminebom. Tot slot moet er natuurlijk ook nog een zoet toetje bij. Met de lokale rosquillas worden zoetekauwen verwend. Deze lekkernij is een mix van suiker, ei, gist, bloem, sinaasappelschillen opgewarmd in olie.

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.