Picknicken ultieme quality-time - viteau voel je goed 1

Herken je dat? Vijf dagen in de week heb je het druk met werken en op zaterdag moet je de huishoudelijke taken daarom inhalen. Op zondag plof je met je tablet op de bank, niet van plan om er nog vanaf te komen. Zo ging het mij ook lange tijd. Ik werkte me een slag in de rondte en op zondag was ik vervolgens zo moe dat ik letterlijk niets meer wilde doen. Inmiddels ben ik erachter dat zo’n zondag nietsdoen best een keertje kan, maar dat je daar geen gewoonte van moet maken. Nietsdoen is dan wel even fijn, maar het geeft je niet de energie die je vervolgens de rest van de week nodig hebt. Maar wat dan wel te doen op zondag? Mijn antwoord: picknicken!

Waarom picknicken?

Van picknicken krijg je energie. Zo simpel is dat. Ik heb het dan natuurlijk niet alleen maar over op een kleedje zitten en broodjes naar binnen werken, maar over het hele plaatje. Picknicken doe je in de buitenlucht. Om een mooie locatie te vinden waar je gezellig wilt gaan zitten, moet je in beweging komen. Misschien ga je wel op de fiets op zoek naar een mooie picknickplek. Je kan ook de auto nemen naar een natuurgebied verder weg, en vervolgens te voet verdergaan. Wat avontuurlijker ingesteld? Dan huur je toch gewoon een roeiboot?

Buitenzijn doet goed

Zie je het hele plaatje al voor je? Thuis bereid je je voor op de picknick. Je neemt een thermoskan thee mee, belegt broodjes en vult bakjes met fruit. Ik vind het zelf fijn om zoveel mogelijk thuis al te doen, zoals het beleggen van broodjes. Zo hoef je geen bestek meer mee te nemen en zit je met minder afval. Klaar met de voorbereiding trek je er vervolgens op uit, op zoek naar een mooie locatie. Misschien is er wel een mooi park of een speeltuin in de buurt. Neem ook een voetbal mee, dan kunnen de kinderen ook nog even een balletje trappen. Ga je liever naar een bosrijke omgeving of naar het strand? Dat kan natuurlijk ook. Waar je ook voor kiest, de buitenlucht doet je goed. Zelf picknick ik het liefst in het bos, daar is het vaak rustig en kun je ook genieten van het gefluit van vogeltjes.

Picknicken ultieme quality-time - Viteau voel je goed

Quality-time met familie

Na een hele week werken is het fijn om op zondag je batterij op te laden. Door in beweging te zijn, buiten te zijn en lekker en gezond te eten met je gezin of vrienden, krijg je weer nieuwe energie. Wel is het heel belangrijk om de tijd te nemen voor je picknick. Als je snel weer thuis wilt zijn omdat er nog werk op je zit te wachten levert zo’n picknick alleen maar stress op. Zie een picknick dus ook als quality-time.

Tip voor een geslaagde picknick

Alhoewel de verleiding groot is om je fijne picknicktafereel te fotograferen om dit op Instagram te kunnen delen geef ik je nog graag als tip mee om je telefoon thuis te laten. Kies ervoor om écht de tijd voor elkaar te nemen. Je telefoon kan wel even op je wachten.

Wat is jouw ultieme picknicktip of recept?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.