Tips om koel de zomer door te komen Viteau voel je goed 3

Na een lekker fietstochtje door de mooie omgeving van net buiten de stad, werd ik op de valreep getrakteerd op een stevige regenbui. Een echte zomerse plensbui met dikke druppels. Ik zag ‘m al een tijdje hangen en uiteindelijk viel ik kletsnat in de prijzen. Stiekem vond ik het niet erg. Ik was al bijna thuis en dan is zo’n bui prima te verdragen. Een welkome afkoeling zelfs. Die verkoeling was een mooie aanzet tot het op een rij zetten van een paar koele tips. Ik deel ze graag met jullie.

Water, water en nog eens water

Voor een zomerse wandeling of fietstocht zorg ik voor voldoende vocht. Dat begint met een glas kraanwater voor frisse moed en energie net voor ik de deur uitga. In mijn rugzak zit natuurlijk ook voldoende drinken. Uitsluitend flesjes ongekoeld water. Koude drankjes zijn energieverslinders in plaats van dat ze energie geven. Je lichaam zal namelijk alles in het werk stellen om de koude drank op lichaamstemperatuur te krijgen. En dat kost flink wat energie, zeker op warme dagen. Suikerhoudende drankjes zijn uit den boze voor mij. Het geeft valse energie en ik krijg er meer dorst van.

Groente en fruit zijn ook onderweg onmisbare vrienden

Verder neem ik behalve een boterham ook vochtrijk eten mee. Komkommer, tomaat, een appel of druiven. Lekker en gezond. Zo sla je twee dikke zomervliegen in een klap. Trouwens, geen zorgen dat je steeds een plaspauze moet inlassen met al dat vocht – je zweet het er uit voordat het in je blaas komt. Ik neem ook een klein zakje naturel chips of iets vergelijkbaars mee. De calorieën fiets of wandel ik er zo weer af en het zout houdt het vocht wat langer vast.

Tips om koel de zomer door te komen Viteau voel je goed 4

Smeer je in voordat je de zon groet

Ik vergat nog iets voordat ik de deur uitging. Weet jij het? Inderdaad: insmeren! O zo belangrijk. Zorg voor een goede zonnebrandcrème met minsten SPF 15. De crème heeft even tijd nodig om in te trekken en zo optimaal te beschermen. Daarom smeer ik me ongeveer een kwartier van te voren in. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar het komt nog vaak voor dat het insmeren er bij inschiet. Ook als het niet eens zo zonnig is, toch doen. Hier lees je meer feiten en fabels over zonnebrandcrème – doe er je voordeel mee.

Warm aanbevolen – be cool

Last but not least – een nat washandje. Of twee. Tijdens de rustpauze eventjes tegen mijn voorhoofd of er mee langs mijn benen en armen. Koelte met een hoofdletter, echt.
Nou vooruit, nog een bonustip. Tijdens warme dagen ga ik zoveel mogelijk naar buiten, dat mag duidelijk zijn. En ik zorg ervoor dat buiten niet naar binnen komt. Ramen, deuren en gordijnen blijven overdag het liefst dicht. Beetje saai, maar het huis blijft koel en je houdt gelijk onze gevleugelde zespotige vrienden buiten!

Heb jij nog koele tips? Ik lees ze graag.

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.