Na de vakantie weer aan het werk Viteau voel je goed

Het zit er alweer op. De vakantie waar ik zo naar uitkeek is nog beter geweest dan ik dacht. We hebben gezwommen, gefietst, gedoken in de golven en heel veel gezien en gedaan. Het ontbijtbuffet was dit jaar een makkie. Niet alleen dankzij mijn voornemens, maar ook omdat het meer gericht was op de vele Britse gasten. En laat ik nou geen fan zijn van witte bonen in tomatensaus bij het ontbijt, of kipkluifjes en spareribs (ja echt, spareribs bij het ontbijt…). Er zijn geen kilo’s bij, er is zelfs wat af. Ik kan dus niet anders dan zeggen dat ik een heerlijke vakantie heb gehad!

Terug naar het ‘echte leven’

De vliegreis terug verliep soepel, maar ik ben nog niet helemaal geland. Inmiddels ben ik weer lekker aan het werk, maar het valt me niet mee om weer in het ritme te komen. Dat heeft misschien ook te maken met het feit dat mijn kinderen nog steeds vakantie hebben en dus niet elke dag op tijd ergens moeten zijn. We hangen thuis allemaal nog een beetje in het Spaanse ritme.

Rustig aan dan breekt het lijntje niet

Dat bevalt ons trouwens best, dat ritme. Rustig aan opstaan, op je gemak ontbijten en dan eens klaarmaken om te vertrekken. Het is nu ook niet zo druk op de weg dus ik ben niet eens heel veel later op kantoor. En eenmaal daar is het duidelijk dat veel collega’s op vakantie zijn, of net terug, of ze zijn aan het aftellen. Er hangt een relaxed sfeertje en toch krijgen we heel veel gedaan. Of komt dat juist door het sfeertje?

Na de vakantie weer aan het werk Viteau voel je goed

Vakantie in de kantoortuin

Tijdens de zomerperiode hangt er dus, net als thuis, een beetje een vakantiestemming in de kantoortuin. Ik doe inspiratie op voor nieuwe reisbestemmingen als ik de verhalen van collega’s hoor, en nu het zo rustig is, hebben we tijd om nieuwe ideeën uit te werken. Als straks iedereen weer terug is, en de kinderen weer naar school gaan, weet ik zeker dat we die mooie plannen gaan uitvoeren. Mijn accu is vol, ik verheug me op de komende tijd.

Hou vast

Elk jaar weer moet ik even omschakelen om in die ‘ruststand’ te komen. Eenmaal thuis zit ik echter alweer heel snel in de gejaagde waan van de dag. Dit jaar probeer ik het anders te doen en probeer ik de vakantiestemming langer vasthouden. Dus niet teveel jakkeren, weinig tot geen plannen maken voor het komende weekend om ruimte te houden voor spontane etentjes, en het oké vinden als we later eten dan we gewend zijn. Helaas heb ik geen strand of zwembad vlakbij maar daar kan ik wel makkelijk naartoe.

Hopelijk helpt deze instelling me om me klaar te maken voor de herfst, en de winter die erop volgt. Sowieso heb ik een strijdplan om deze winter door te komen; na de kerst vliegen we weer naar de zon. Hoe hou jij je vakantiestemming vast, heb je misschien nog tips voor me?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.