verwen-je-zintuigen-tijdens-een-culinaire-wandeling-viteau-voel-je-goed-2

Wil je na een drukke week de bakens verzetten? Trek je wandelschoenen uit de kast en trek erop uit! Een wandeling is goed om je hoofd leeg te maken. Dat ervaar je als je door stukken weids polderlandschap of heerlijk riekende bossen loopt. Wil je voorkomen dat je onderweg te veel gaat piekeren, neem dan een vriend of vriendin mee. Plan van tevoren globaal je route. Kies twee of drie horecagelegenheden waar je de smaakpapillen tijdens de tocht wilt verwennen.

Leve de weersites! Anno 2016 kun je goed inschatten welk weer het wordt de komende uurtjes. Zie je dat er niet meer dan 1 millimeter regen per uur voorspeld wordt? Dan kun je een dik, zwaar regenpak resoluut thuislaten. Een paraplu is dan genoeg voor die paar spetters. Verder neem ik altijd wat drinken en een mobieltje mee. Zet deze uit voor de rust. Alleen als je deze nodig heb haal je deze uit je rugzakje.

Neem lekker de tijd

Zorg dat je minstens een paar uur op pad kunt. En zonder je zorgen te hoeven maken over het thuisfront. Immers: gezelligheid kent geen tijd. Meer tijd levert meer vertier op. Ik vind het zelf een goede eerste zet om met een streekbus de stad te ontvluchten. In dit geval vanuit Gouda. Stap uit in Stolwijk en je staat meteen tussen de knotwilgen en authentieke Zuid-Hollandse boerderijen. Wandelen vanuit ‘Stolk’ richting Bergambacht. Na circa 4,5 kilometer wordt het hoog tijd voor de eerste verwenpartij. Een eerste stuk appeltaart of muffins hebben ze vast wel daar in de feestzaal bij de molen die we aan de grote weg zien. Snel even een sprintje trekken!

verwen-je-zintuigen-tijdens-een-culinaire-wandeling-viteau-voel-je-goed-3

Lekker uitwaaien op de Lekdijk

Vanuit Bergambacht centrum is het twee kilometertjes tot de prachtige Lekdijk. De klim wordt beloond met prachtig uitzicht op de krachtige rivier de Lek. Grote kans dat je er een lekker briesje bij cadeau krijgt. Die geeft een levendig, ontspannen gevoel. Aan de overkant zie je bij helder weer diverse dorpjes liggen. De rivier maakt dorstig. Tijd voor een ommekeer naar Bergambacht en een glas fris vocht. Na deze opfrisser volgt de laatste etappe naar zilverstad Schoonhoven.

verwen-je-zintuigen-tijdens-een-culinaire-wandeling-viteau-voel-je-goed

Knotwilgen en kinderherinnering

De weg naar Schoonhoven is vol prachtige knotwilgen, boerderijen en hoeven. Vlak voor aankomst bij de Zilverstad zie je links de Bonrepasmolen. Deze wipmolen is zo markant dat spontaan een herinnering van bijna 30 jaar geleden opdoemt. Hier maakte ik één van mijn eerste lange fietstochten met mijn vader. In Schoonhoven is veel gezellige horeca. Genoeg keus om een fijne stoel met goed uitzicht (bijvoorbeeld op het veer) te bemachtigen. Eenmaal daarin beland is het tijd voor een toast op het leven. Schoonhoven heeft haar eigen culinaire wandelroute door de binnenstad. Dus als je nog energie over hebt kun je je nog verder uitleven. Hou je wel de tijd van de laatste bus terug naar Gouda in de gaten?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.