Voedsel voor de geest Viteau voel je goed

Lezen. Ik ben er gek op. Al sinds ik in de gaten had dat letters woorden vormen en woorden zinnen, lees ik letterlijk alles wat los en vast zit. De reclameborden onderweg, straatnamen, plaatsaanduidingen op de bus en tram, etiketten, noem maar op. Er is geen ontkomen aan. Ik verslind letters, vreet woorden en speel er mee. Het is nooit anders geweest en ik denk ook niet dat het ooit anders zal worden. Gelukkig niet!
Natuurlijk is het niet alleen de onderwegliteratuur waar ik mijn leeshonger mee stil. Kranten, bijlages van kranten, tijdschriften en tadaaaa… Boeken! Niets zo fijn als een boek.

Sterke verhalen op de bank

Je zou denken dat ik als uitgehongerde lezer misschien geneigd zou zijn tot fastfood-lezen. Dus dat ik lees om de lekkere trek snel te stillen. Maar wees gerust: ik lees langzaam en intens. Ik herlees, proef woorden en zinnen. Soms leg ik even mijn boek op schoot en staar voor me uit om de boel te laten bezinken. En ik sta mezelf toe om terug en ook vooruit te bladeren. Niet om alvast te weten waar het naartoe gaat of hoe het afloopt, nee, om me te verheugen wat er allemaal nog gaat komen. Ik weet het, het klinkt allemaal te idyllisch om waar te zijn. En dat is ook wel een beetje zo. Ook ik als genietend lezer heb vanzelfsprekend mijn zwakke punten, waar ik dan weer graag mijn voordeel mee doe.

Een lust voor het oog

Zo had ik tot voor kort nooit kunnen denken dat ik meerdere boeken tegelijk zou gaan lezen. Onmogelijk! Nou, ik kan je verklappen dat de wonderen ook mijn wereld nog niet uit zijn. Deze jongen is inmiddels aan drie boeken tegelijk bezig en tussendoor lees ik de diverse zaterdagbijlagen, een weekblad en een maandblad. Dat is veel en het valt me ook niet mee om al dat leesvoer gelijkmatig tot me te nemen. Ik word er op een prettige manier een beetje onrustig van. Toch kon het niet anders. De stapel op en in mijn nachtkastje groeide, de krant bleef elke zaterdag trouw komen en de magazines schreeuwden ook om aandacht. Ik moest dus wel overstag gaan.

Voedsel voor de geest Viteau voel je goed

Gratis reizen met het Boekenweekgeschenk

Het duurde even voordat ik mijn nieuwe leesroutine eigen had gemaakt, maar ik heb er geen moment spijt van. Het is achteraf gewoon een kwestie van interesses een beetje verdelen. Zo lees ik op dit moment non-fictie voor volwassen én voor de jeugd (dankzij mijn dochter) plus een roman. Mijn leesleven was nog niet eerder zo afwisselend.
Nu we midden in de Boekenweek zitten, kan ik niet wachten om met mijn zojuist vers aangeschafte exemplaar en met het Boekenweekgeschenk van Esther Gerritsen (Broer) op zondag 20 maart gratis met de trein door het hele land te reizen. Je raadt het vast al: stapel boeken en tijdschriften mee en deze jongen beleeft een dynamische dag vol avontuur, in- en uitzicht, maar vooral: pure ontspanning! Nu ben ik ook nog eens een nieuwsgierige man, dus vraag ik me af: welke boeken gaan met jou mee op pad?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.