Dat yoga goed voor je is, heb je vast al wel vaker gehoord. Je vriendin die opeens zweert bij haar wekelijkse yogasessie en er een nieuw levensdoel van gemaakt heeft om je mee te slepen. Misschien toch wel een goed idee om haar aanbod de volgende keer niet meer af te slaan, want yoga is namelijk super goed voor je.

Een gezond lijf

Yoga is vooral heel goed voor je lichaam. Fysiek haalt je lijf ontzettend veel voordelen uit de oefeningen. Je ontwikkelt er niet alleen soepele spieren en een gezond lijf mee, maar er zijn nog veel meer voordelen van:

Vooral interessant voor de vrouwen onder ons, maar ook een belangrijke reden voor je om je chagrijnige of klagende vriendin aan yoga te helpen: yoga helpt tegen menstruatieproblemen. Hoe dit werkt? Een regelmatige yoga-sessie helpt je je menstruatie te reguleren en vermindert menstruatieklachten, zoals buikpijn, stemmingswisselingen, eetbuien en hormoonwisselingen.

Ook leer je door middel van yoga je spieren trainen. Je spieren worden er niet groter van (zoals misschien wel het geval kan zijn bij krachttraining), maar je zult er strakker van worden en beter in je vel zitten.

Ook kun je door middel van yoga-oefeningen minder stijf worden en worden je spieren na verloop van tijd steeds leniger.

Ten slotte zou yoga je spijsvertering bevorderen, stimuleer het de bloedcirculatie, is het goed voor je botten en ook nog eens voor je immuunsysteem, wauw!

Een gezonde geest dankzij Yoga

Bovendien kan yoga ook een goeie stress-reliever kunnen zijn voor je geest. Vaak gespannen, gehaast of onrustig? Yoga helpt met ontspannen.

In stressvolle tijden is het moeilijk te ontspannen, hier heb je immers helemaal geen tijd voor! Maar wanneer jij al een keer in de week een momentje pakt na een intensieve dag of ervaring, kan dit al ontzettend helpen. Dit is de ultieme uitlaatklep die af en toe gewoon echt nodig hebt om een burn-out te voorkomen. Heel even je verstand op nul en gewoon nergens aan denken, terwijl jij je lichaam in die moeilijke yogapositie wringt.

Ook een fijn voordeel van yoga is dat je er veel meer energie aan overhoudt. Ook verbeter je je uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen mee.

Overtuigt om met yoga te gaan beginnen? Ga dan niet alleen op je yoga-matje achter de tv aan de slag, maar volg lessen! Yogagroepen zijn ontzettend gezellig, je maakt nieuwe vrienden en daagt elkaar uit.

Door meer met je lichaam bezig te zijn met yoga en beter te leren ontspannen zal je automatisch ook beter slapen. En lukt dat niet, omdat er steeds weer gedachten door je hoofd blijven malen? Pas de ademhalingsoefeningen dan toe die je hebt geleerd zodat je toch kunt ontspannen.

Tot slot is het gewoon heel leuk om te doen en voelt het ontzettend goed om je lichaam even flink aan het werkt te zetten tijdens een intensieve yogasessie. Ik pak mijn matje er snel weer bij, en jij?

Voel je relaxed en vitaal met water én fruit op je werk!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.