Zwembad de Fuut Viteau Voel je goed

Eind 2015 dreigde een einde te komen aan Zwembad de Fuut in Reeuwijk. Een groep enthousiaste Fuut-liefhebbers, onder leiding van Dieter Möckelmann kwam tegen de sluiting in verzet en startte een grote campagne. Er werd door crowdfunding geld opgehaald voor onderzoek en er werden vrijwilligers geworven. Coalitiepartijen dienden een amendement in waarin stond dat het burgercomité de kans kreeg voor 1 november dat jaar met een sluitende begroting te komen. Dat lukte. In januari is het zwembad door de gemeente overgedragen en het comité ontvangt in 2016 50.000 euro van de gemeente krijgt. Dit bedrag neemt tot 2020 af. Vanaf dat jaar krijgt het comité 31.000 euro per jaar.

Het gaat goed met De Fuut. Sinds de opening zijn er al meer dan 12.000 bezoekers geweest!

Afgelopen week was een nieuwe mijlpaal voor Zwembad De Fuut! Viteau Voel je goed is kledingsponsor geworden van Zwembad De Fuut!

Alle toezichthouders, ehbo-ers en vrijwilligers in de winkel zullen nu echte Fuut-kleding hebben.

Benno Kuijf over de samenwerking:
“Zwemmen draagt bij een onze missie: In 2025 hebben dagelijks 1 miljoen mensen een gezondere levensstijl dankzij Viteau. Vandaar dat wij elkaar gevonden hebben en we met Viteau De Fuut een hart onder de riem willen steken.”

Om bij deze samenwerking stil te staan, krijgen de eerste 100 bezoekers vanaf afgelopen week een gratis Viteau bidon!

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.