goede-voornemens-viteau-voel-je-goed-2

De ingang van een nieuw jaar is voor veel mensen een goed beginpunt voor verandering. We kijken allemaal even terug op het afgelopen jaar en denken na over wat we in het komende jaar willen veranderen of verbeteren. Het zit in de natuurlijke aard van de mens om op zoek te gaan naar verbetering. Want wees nou eerlijk: jij hebt toch ook goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Goede voornemens voor nieuwjaar

Omdat bijna iedereen wel goede voornemens maakt, zal je er niet alleen voor staan. Probeer mensen te zoeken die dezelfde voornemens hebben als jij. Zo kan je elkaar motiveren je doelen te behalen. Dit is uiteraard het gemakkelijkst als je een voornemen hebt dat veel mensen met je delen. Maar wat zijn nu de meest voorkomende voornemens?

Gezonder leven: stoppen met roken, afvallen, ontstressen…

Nederlanders vinden het steeds belangrijker om gezonder te gaan leven. Daarom zijn onderwerpen die te maken hebben met beweging, ontspanning en voeding veelvoorkomend. Ook het stoppen met foute gewoontes zijn populair. Goede voornemens verdelen zich onder lichamelijke- en geestelijke voornemens. Het blijkt dat veel voornemens betrekking hebben op een gezondere levensstijl voor het lichaam.

Een gezonder lichaam met goede voeding en beweging

We willen een gezond lichaam en af van onze ongezonde gewoontes. Na de vaak wat ongezondere feestdagen is 1 januari dé dag om te beginnen aan een gezondere levensstijl met goede beweging en gezonde voeding. Denk bij voeding aan voornemens als: diëten, zelf koken, goed ontbijten, meer groeten en fruit eten, etc.

Lichamelijke voornemens zijn zo populair omdat ze snel te veranderen zijn en ze je vrij direct resultaat kan zien. Een paar keer in de week hardlopen of juist een momentje mediteren kan niet alleen een snelle oplossing zijn voor de gezondheid van je lichaam, maar dit draagt ook bij aan een goed gevoel.

Dit is de top 5 van meest voorkomende voornemens met betrekking tot ons lichaam:

  1. Afvallen/ diëten
  2. Meer sporten
  3. Stoppen met roken
  4. Gezonder eten
  5. Minder drinken

voornemens-voel-je-goed

Lekker in je vel zitten met rust en leuke momenten

Daarnaast blijft ook het verbeteren van sociale contacten erg hoog staan op menig voornemenslijstje. Dit heeft uiteraard ook te maken met het sociale aspect rondom de kerstdagen. We zien vrienden en familie tijdens de feestdagen en beseffen weer even hoe belangrijk het is deze mensen dicht bij je te hebben. Ook zullen veel mensen dit jaar weer wensen op een goede relatie of het vinden van die droomprins of -prinses.

Mensen krijgen voldoening door iets voor een ander te doen. Het maakt ons gelukkig om te zien dat wij andere mensen kunnen helpen met onze bijdrage. Goede voornemens hierin zijn vaak donaties of sociale projecten als vrijwilligerswerk.

Goede financiën hebben vaak ook betrekking tot geestelijke gezondheid. Hiermee kunnen we voorzien in onze goede voornemens. Een veelvoorkomend financieel voornemen is het opzoek gaan naar een nieuwe  baan.

Dit is de top 5 meest voorkomende voornemens met betrekking tot onze geestelijke gezondheid:

  1. Betere financiën
  2. Sociale contacten verbeteren
  3. Iets doen voor andere mensen
  4. Ontstressen

goede-voornemens-2016-viteau-voel-je-goed

Hoe behaal ik mijn goede voornemens?

De sportscholen zijn in januari altijd goed gevuld met ambitieuze sportvoornemers. Echter is vaak de helft van deze mensen in maart of april al niet meer in de sportschool te vinden.

Niet om je te demotiveren, maar veel mensen halen uiteindelijk hun goede voornemens niet. De belangrijkste rede hiervoor is dat ze niet snel genoeg resultaat zien en hierdoor terug vallen in hun oude levensstijl. Voor een structurele verandering heb je veel geduld en doorzettingsvermogen nodig. Zorg dat je, naast het vinden van mensen met dezelfde ambities, duidelijke persoonlijke doelen stelt. Stel kleine doelen waar je naartoe kan leven. Bijvoorbeeld één maand zonder roken of een hardloopwedstrijd in het voorjaar. Stel hierbij altijd een haalbaar en realistisch doel.

Goede voornemens 2016

Heb jij al goede voornemens voor 2016?

Deel hier jouw voornemens en win een bidon!