Wereld gezondheidsdag 2

Vandaag is het Wereld Gezondheidsdag! Een dag om even stil te staan bij het feit dat een gezonde levensstijl letterlijk van levensbelang is. Dit betekent goede voeding, beweging en ontspanning.

Op Wereld Gezondheidsdag vraagt de World Health Organization (WHO) wereldwijde aandacht voor ziektes en de gevolgen ervan. Elk jaar heeft Wereld Gezondheidsdag een ander thema. In 2015 was het thema: Voedselveiligheid. Dit jaar staat Wereld Gezondheidsdag in het teken van diabetes. De belangrijkste doelstellingen van de Wereld Gezondheidsdag -campagne zijn het vergroten van het bewustzijn over de stijging van diabetes en de duizelingwekkende lasten en gevolgen hiervan, met name in de lage en midden-inkomenslanden.

Het doel van Viteau is om iedereen te helpen aan een gezondere levensstijl. Daarom geven we je vandaag dé 5 belangrijke tips om gezonder te leven:

Voel je goed Tips:

  • Lach veel, heel veel! Door te lachen worden er endorfines aangemaakt. Endorfines verlichten pijn, geven je afweersysteem een boost en verhogen de bloedsomloop door je hart. En daarbij ontspant het ook nog eens spieren, helpt lachen tegen stress en zorgt lachen voor een goed humeur.
  • Drink per dag 2 liter water! Water is goed voor je om gif- en afvalstoffen uit je lichaam te spelen. Water drinken in plaats van frisdrank is een beter alternatief.
  • Zorg voor voldoende groente en fruit. In fruit en groente zitten veel goede voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Probeer per dag 2 ons groente en 2 stuks fruit te eten.
  • Bewegen is goed voor je lichaam en zorgt voor een uitlaatklep! 3 keer per week een uurtje bewegen zorgt voor ideale inspanning voor het lichaam. Probeer verschillende spiergroepen te gebruiken door diverse oefeningen te doen.
  • Let op je voeding. Zorg voor een gevarieerd voedingspatroon. Kies een moment per week, waarop je gaat bedenken wat je komende week wilt eten. Dit zorgt voor minder ongezonde impulsaankopen.

Wil je meer weten over deze dag? Kijk dan op de site van de WHO voor meer feitjes en weetjes over World Health Day en voor links naar interessante artikelen.