Zaterdag 22 oktober was het zover. De eerste aflevering van Idols 3 was weer op tv. Viteau Watercoolers is ook dit jaar weer sponsor van dit populaire televisieprogramma. Tijdens alle rondes, tot aan de grote finale op 11 maart 2006, worden de kandidaten voorzien van gekoeld bronwater van Viteau.

Vernieuwingen
Idols 3 kent een aantal veranderingen. Niet alleen de aankleding en het decor is drastisch aangepast. Ook zullen er veel elementen de Amerikaanse versie van Idols worden gebruikt. Eén van de meest opvallende vernieuwingen is wel dat er dit jaar niet tien, maar dertien finalisten zullen worden gekozen. Tijdens de eerste liveshow (zaterdag 31 december) zullen direct de twee kandidaten met de minste stemmen afscheid moeten nemen.

Zoektocht
Maar voor het zover is, is de komende weken te volgen hoe de zoektocht naar uniek zangtalent in Eindhoven, Amsterdam, Dordrecht en Zwolle is verlopen. Kandidaten met bijzondere outfits, zelfgeschreven nummers, overenthousiaste ouders en gierende zenuwen passeren de revue.

Zaterdag 19 november gaan de overgebleven talenten het theater om zich te presenteren aan de jury. Alleen deze keer moeten zij nog meer van hun zangkunsten en hun persoonlijkheid laten zien. Tijdens de workshoprondes (vanaf 3 december) wordt het heel erg spannend voor de kandidaten. Dan moeten zij ‘live’ optreden. Maar wanneer zij eerst een bekertje water nemen voordat zij het podium opgaan, dan zal dit zeker helemaal goed gaan!