De week van 11 tot en met 17 december staat in het teken van De Prikactie van Memisa/Cordaid en KRO. In deze week voeren Memisa/Cordaid en KRO samen actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een vaccinatieprogramma in Papoea Nieuw Guinea.

Door middel van een bijzondere sponsorloop kan iedereen laten zien warm te lopen voor dit bijzondere doel. Het doel van de actie is de afstand tussen Nederland en Papoea Nieuw Guinea te overbruggen. Waarbij elke kilometer gelijk staat aan € 5, dus elke kilometer wordt er een kinderleven gered.

De deelnemers van dit goede doel zullen na hun inspanning natuurlijk dorst hebben. Daarom heeft Viteau Watercoolers tijdens deze actie een aantal watercoolers en water beschikbaar gesteld.

Op zeven verschillende locaties door heel Nederland zet de KRO haar loopbanden neer. Twee loopbanden waarop iedereen mee kan lopen voor het goede doel. Zo staan we in Maastricht op het Vrijthof, in Gouda op De Markt, in Amsterdam op de Albert Cuyp markt en in Deventer voor de schouwburg. Bekende KRO-ers en hun gasten lopen mee op de banden.

Als u op de hoogte wilt blijven kunt u live meekijken op de website van de KRO, als u een steentje wilt bijdragen dan kunt u op een van de loopbanden een wandeling maken.

Kijk voor meer informatie en exacte datums en locaties op de website van de KRO en kijk live mee op een van de webcams.