Werk is een groot onderdeel van ons dagelijks leven. Door op, rond en tijdens het werk voor vitaliteit te zorgen, draag je als werkgever aanzienlijk bij aan een gezonde en energieker leven van je medewerkers. En dat heeft voordelen! Want vitalere werknemers zorgen voor vitalere organisaties.

Natuurlijk! Een vitale medewerker is niet zo vaak ziek dan een minder actieve collega. Maar er zijn nog drie andere redenen waarom je er als werkgever goed aan doet om de vitaliteit van je medewerkers te bevorderen…

#1 Vitaliteit zorgt voor meer bevlogenheid op de werkvloer

viteau-voel-je-goed-bevlogenheid-werk

Vitaliteit op de werkvloer zorgt niet alleen voor fysieke verbeteringen bij je werknemers, maar de mentale en psychische gesteldheid van je medewerkers verbetert ook! Wie zich vitaler voelt, is minder snel gestrest en gaat vaker met plezier naar zijn werk (tevredenheid).

Als je hierin als organisatie nóg meer investeert, zorg je zelfs voor bevlogenheid. Bevlogen medewerkers zijn energiek, betrokken bij hun (werk)gever, gaan grotere uitdagingen aan en  verzetten meer én beter werk.

#2 Vitaliteit zorgt voor een socialere organisatie met meer betrokkenheid

viteau-voel-je-goed-vitaliteit-samenwerken-betrokkenheid-medewerkers

Betere fysieke en mentale gezondheid van je medewerkers zorgt ook voor een meer betrokkenheid in de organisatie. Vitale medewerkers zijn vaak positiever en socialer. Hierdoor werken collega’s beter met elkaar samen, wat een positief effect heeft op de productiviteit en de kwaliteit van het werk.

Bovendien komt dit de sfeer op de werkvloer ten goede!

#3 Vitaliteit zorgt voor een aantrekkelijke organisatie met een goed imago

viteau-voel-je-goed-vitaliteit-duurzaam-goed-fit-imago-bedrijven

Investeren in je medewerkers en in hun vitaliteit maakt je een aantrekkelijke organisatie. Aantrekkelijk voor je eigen medewerkers, maar ook voor je partners, leveranciers en klanten. Trotse medewerkers zorgen voor een positieve profilering van de organisatie. Dit delen zij in hun eigen sociale kring en betrekken zelfs hun werkgever in hun sociale activiteiten. Aanvragen voor een sponsoring van een sportclub of evenement zijn mooie voorbeelden van aantrekkelijke organisaties.

Een goed  imago levert tal van voordelen op, zo zijn vitale organisaties aantrekkelijke werkgevers. Hierdoor weet je als organisatie sneller goede werknemers aan je te binden. Zorg dus voor gezonde voeding, beweging en ontspanning!

Wil je meer weten over vitaliteit op de werkvloer? Download dan onze gratis Whitepaper: ‘Verhoog de vitaliteit op de werkvloer’.

Download Whitepaper ‘Vitaliteit op de werkvloer’