Mensen falen niet, ze stoppen gewoon. Viteau voel je goed [1]

Heb jij weleens iemand langs de weg zien staan met vier lekke banden? Waarschijnlijk niet. Toch gebeurt het vaker dan je denkt… Je rijdt op de snelweg en je krijgt ineens een melding dat je bandenspanning rechtsvoor is afgenomen. Je stopt en je ziet dat deze lek is. Vervolgens open je de kofferbak, je pakt er een mes uit en je steekt je andere drie banden ook lek. Want tja, als die ene lek is, dan is het toch al verloren zaak.

Gezonde gewoontes aanleren

“Ik zie je nu denken ‘dat is idioot, dat doe je niet’. Maar ik zal je vertellen dat we dit met regelmaat doen, ook jij.” Op persoonlijk vlak komt dit vaak voor. Je besluit om iets aan je gezondheid te doen, want je merkt dat je minder energie hebt en er zijn al wat kilo’s aangekomen. Je stopt met drinken en je ruilt je slechte eetgewoonte in voor een gezonde en verantwoorde versie. Het gaat best goed, je bent al een paar kilo kwijt en je zit beter in je vel. En dan is er een feestje. Je hebt al een tijdje niet gedronken, maar het feit dat het goed gaat met de kilo’s is een mooie reden voor een glas wijn. En dat ene glas worden er twee. En dan…ach, je hebt er al twee op, dus tijd voor een bitterbal, en nog een. Ok, nu ben je toch al de mist in gegaan, dus dan kun je er net zo goed vol voor gaan. En die zondag? Ja het weekend is toch al verpest, dus maandag beginnen we wel weer.

Mensen falen niet, ze stoppen gewoon. Viteau voel je goed [2]

Wel blijvend resultaat behalen

Weet dat de actie, zoals hierboven beschreven, het begin van het eind is. Want als je jezelf dit één keer toelaat, wordt het de volgende keer alleen maar makkelijker om dit nog een keer te doen. En we praten het goed voor onszelf. Elke keer weer. Hou jezelf niet voor de gek. Steek niet die andere drie banden ook lek, maar verwissel gewoon die ene lekke band en ga vol gas door. Hoe je dat doet?

Het is eigenlijk vrij simpel, dus laten we het ook niet moeilijker maken dan het is. Er is één gouden regel om dat resultaat te krijgen wat jij voor ogen hebt. Of het nu gaat om jezelf fit voelen, in shape komen en een gezonder leven creëren, of om meer resultaat in je zakelijke leven creëren. Deze regel geldt voor alles in jouw leven: STOP MET STOPPEN.

Mensen falen niet, ze stoppen gewoon. Viteau voel je goed [2]

Mensen stoppen. Jij stopt. Nog voordat je het resultaat behaald hebt. Maar wat als je vanaf vandaag besluit niet meer te stoppen totdat je hebt wat je wilt? Stel dat jij vandaag als doel hebt om géén suiker meer te eten, minstens twee liter water per dag te drinken, twee stuks fruit te eten en minimaal twee keer per week naar de sportschool te gaan. Dit is geen onrealistisch doel, toch?

Start met dit 30 dagen consequent doen, zonder te stoppen. Ook in het weekend blijf je bij je afspraak. Ongeacht wat er door je hoofd gaat voor mooie excuses om ervan af te wijken. Doe dit 30 dagen en kijk welk effect dit heeft op jouw lichaam, maar vooral op jouw brein. Je zal merken dat je krachtiger wordt, letterlijk en figuurlijk. En dat is de start van succes!

Voel je relaxed en vitaal met water Èn fruit op je werk!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.