Avocado een bijzondere voedzame vrucht Viteau voel je goed

Appels, bananen en op z’n tijd een mandarijn; hartstikke gezond en lekker natuurlijk, maar er is zoveel meer te ontdekken op het gebied van fruit. Sinds ik bezig ben met een gezondere levensstijl probeer ik zo nu en dan eens buiten mijn vaste fruitpatroon te kijken en te proeven van fruitsoorten die tot nu toe voor mij onbekend waren. Er is nou eenmaal zoveel lekkers en voedzaams te vinden! Eén van de fruitsoorten die ik tot nu toe nog nooit had gegeten, niet bewust althans, is de avocado. Dit fruit is nou eenmaal niet het fruit dat je in je broodtrommeltje mee kreeg naar school. En dat terwijl het juist een enorm voedzaam stukje fruit is!

Waar komt de avocado vandaan?

De avocado komt uit Centraal-Amerika en groeit aan de gelijknamige avocadoboom. De naam van de vrucht komt uit de taal die de oorspronkelijke bewoners van Mexico spreken. Overigens betekent ‘ahuacati’, het woord waar avocado van afgeleid is, ook teelbal. Iets minder smakelijke informatie, wat mij betreft! Mexico is ook het land dat een belangrijke exporteur is van de vrucht. Rond de stad Uruapan zijn er heel veel boomgaarden waar de vrucht wordt geteeld.

Avocado: een bijzondere voedzame vrucht Viteau voel je goed

Waar is de avocado allemaal goed voor?

Voor de avocado geldt dat wanneer je deze met mate eet er een heleboel gezondheidsvoordelen zit aan het eten van deze vrucht. Wanneer je een te hoog cholesterol hebt dan is het zeker aan te raden om zo nu en dan een avocado te nemen, omdat deze vrucht weinig verzadigd vet bevat. Daarnaast bevat het maar liefst vijftien verschillende soorten vitamines en mineralen; dat is voor een fruitsoort zeer gevarieerd te noemen! In een avocado zit ook een grote hoeveelheid vezels. Goed om te weten als je last hebt van je stoelgang.

Meer bewezen voordelen

Een hoog kaliumgehalte voor het goed functioneren van je hersenzenuwen, vitamine A voor een ‘modellenhuid’, op langere termijn een goed effect op je ogen en minder kans op staar en last but not least: als je een paar kilo wilt afvallen zoals ik, dan helpt de avocado je daar ook nog eens mee. Is er ook nog iets waar deze vrucht niet goed voor is? Ja, helaas. Je portemonnee. Avocado’s zijn niet bepaald goedkoop. Voor één avocado betaal je al snel €1,- of meer zelfs. Voor een vrucht waarvan je aan de buitenkant niet kunt zien of hij al bedorven is is dat best een hoop.

Avocado: een bijzondere voedzame vrucht Viteau voel je goed

Eindeloos variëren

Had ik het al over de smaak gehad? Eerlijk is eerlijk, het is niet helemaal mijn smaak. Ik hou zelf enorm van zoet fruit, en dat is het nou niet bepaald. Deze vrucht smaakt eerder nootachtig, en dat is wel even wennen als je met name appels en bananen gewend bent. Een groot voordeel van de avocado is wel dat je er ontzettend veel mee kunt variëren. Op brood, door je salade, verwerkt in een smoothie of in je wrap, het kan allemaal. Op internet vind je eindeloos veel recepten waarin de avocado verwerkt is. Laat je inspireren en probeer het uit!

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.