Het belang van een goed ontbijt - Viteau voel je goed 1

Als je iedere ochtend om 8.30 stipt (of eerder) op kantoor moet zijn dan herken je het vast: je zet je wekker precies op het tijdstip waarmee je het nét kunt redden. Als gevolg daarvan moet je vaak snel, snel, snel. De tijd nemen om goed te ontbijten blijft er dan wel eens bij. Dat is zonde, aangezien het ontbijt wel de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd wordt. Toen ik zelf nog dagelijks naar kantoor moest propte ik vaak snel een boterham naar binnen, gevolgd een kop thee. Pas later ben ik gaan beseffen dat die manier van ontbijten eigenlijk heel slecht is. Tegenwoordig sta ik daarom eerder op en neem ik de tijd voor mijn ontbijt. Daar kleven alleen maar voordelen aan.

Neem de tijd voor je ontbijt

Sla jij altijd je ontbijt over? Hopelijk na het lezen van deze blog niet meer. Als je ’s ochtends wakker wordt heeft je lichaam zo’n acht uur in de slaapstand gezeten. Al die uren heb je niets gegeten. Als je dan ook nog eens je ontbijt overslaat, heb je een hele grote kans dat tegen de tijd dat je aan je lunch toe bent je zo’n honger hebt dat je een dubbele portie eet van wat je normaalweg zou eten. Of je hebt om 10.00 uur al toegegeven aan die snoepautomaat op je werk. Niet vreemd natuurlijk, wanneer je al uren niets gegeten hebt. Door ’s ochtends de tijd te nemen voor je ontbijt zorg je ervoor dat je al een groot deel van je dagelijks aanbevolen hoeveelheden eten binnenkrijgt. Door bijvoorbeeld te ontbijten met een goede smoothie heb je zo de helft van je benodigde vitamines binnen.

 

Eerder opstaan

Ik schreef er al eens eerder over: een uur eerder opstaan doet wonderen voor je! Niet in de laatste plaats omdat je dan flink de tijd hebt om goed te ontbijten. Als je goed ontbeten hebt zal je merken dat je je op je werk beter kunt concentreren. Ook heb je de rest van de dag minder zin in snacks, gebak en snoepjes. Mocht je op dieet zijn, sla dan nooit je ontbijt over. Dit heeft alleen maar negatieve effecten op je eetpatroon en dus op je gewicht. In het begin zal het even doorbijten zijn om eerder op te staan. Misschien is het daarom beter om eerst eens met een halfuur te beginnen. In die tijd heb je met gemak een uitgebalanceerd ontbijt bereid.

Het belang van een goed ontbijt - viteau voel je goedHoe ontbijt ik?

Ik ontbijt vaak samen met mijn dochtertje van één jaar oud. Daar heb ik in zekere zin geluk mee, want zij dwingt me wel om de tijd te nemen voor het ontbijt! Ik ontbijt vaak met een flinke kop thee, één of twee boterhammen met gezond beleg, kommetje magere yoghurt en ik eindig mijn ontbijt vaak met één of twee stuks fruit. Sinds ik op deze manier ontbijt merk ik dat ik minder vaak een greep in de koektrommel neem en dat ik energieker mijn dag doorkom. Een goed ontbijt is voor mij essentieel om een goede dag te hebben. Sinds ik dat doorheb, sla ik nooit meer over!

Hoe ziet jouw ontbijt er uit?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.