Glycemische index Pure Chocolade smal- Viteaul Voel je Goed

Yes, eindelijk is het bewezen! Door chocolade eten word je slimmer. De conclusie is natuurlijk wel een beetje kort door de bocht, maar wat geeft dat. Het zorgt er in ieder geval wel voor dat je komend Paasweekend met een goed gevoel een chocolade ei kunt eten.

Onderzoek naar chocolade aan de andere kant van de wereld

Aan de andere kant van de wereld, in Australië, hebben onderzoekers van de University of South Australia een groep van 968 mensen gedurende 30 jaar gevolgd. Een deel van deze groep at gedurende die 30 jaar minimaal één keer per week een stuk chocola. Deze groep scoorde aanzienlijk beter op de verschillende geheugentesten dan de groep die zelden tot nooit chocola at. Ook al werd er rekening gehouden met andere factoren die van invloed kunnen zijn op het geheugen, dan nog scoorde de groep die iedere week chocola at beter.

Van chocola word je slimmer - slimme man - Viteau Voel Je Goed

Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Appetite. Appetite is een internationaal tijdschrift waarin wetenschappelijke onderzoeken worden gepubliceerd, die voornamelijk gaan over culturele, sociale, psychologische, sensorische en fysiologische invloeden op de selectie en de inname van voedingsmiddelen en dranken.

Het lijkt zelfs dat chocola de achteruitgang van het geheugen, die gepaard gaat met het ouder worden, tegengaat. Dit onderdeel wordt nog verder onderzocht. Dus wacht even met het eten van repen chocola als je het idee hebt dat je vergeetachtig begint te worden.

Wel goed nieuws voor de mensen die verslaafd zijn aan chocola. Iedere week minimaal één stuk chocola zorgt ervoor dat je een stuk slimmer blijft.

Onderzoek naar chocolade is een geliefd onderwerp

Al eerder verscheen een onderzoek over de invloed van chocola op onze lichamelijke gezondheid. Onderzoekers aan de School of Medicine & Dentistry van de University of Aberdeen onderzochten de invloed van het eten van chocola op het ontstaan van hart- en vaatziekten. Er werden negen studies gedaan waarin data werd verzameld van totaal 157.809 deelnemers. In de vergelijking tussen de mensen die veel en weinig chocola aten, was  het risico op hart- en vaatziekten bij de groep met een hoge chocola consumptie wel 11% lager.

Van chocola word je slimmer - onderzoek - Viteau Voel Je Goed

Met 1 april in het vooruitzicht nemen we niet alles zo serieus. In mei 2015 verscheen er een artikel in een wetenschappelijk tijdschrift dat je slank zou worden van het volgen van een chocolade dieet. Klinkt te mooi om waar te zijn!

Het artikel was geschreven door een journalist, die met een verzonnen studie wilde laten zien dat de dieetonderzoeken voor een groot gedeelte waardeloos zijn. Een goede 1 april grap in mei.

Geniet van chocolade!

Conclusie van dit geheel is dat het echt niet erg is om komend weekend te genieten van paaseieren of zelfs een chocolade paashaas. Als je de rest van de week de chocolade en koekjes in de kast laat liggen is het geen probleem. Zoals welk vaker wordt gezegd:

Alles waar ‘te’ voor staat is niet goed. Met uitzondering van het woord ‘tevreden’.

Dus op naar een gezellig Paasweekend met familie en vrienden en natuurlijk lekkere paaseitjes!

Bronnen:
http://www.sciencedirect.com
http://www.journals.elsevier.com
http://www.abdn.ac.uk
http://heart.bmj.com

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.