waterkoeler-kantoor-wateroplossing-bedrijf-viteau-voel-je-goed

Gemiddeld drinken we zo’n vijf glazen water per dag, omgerekend een liter. Het Voedingscentrum raadt echter zeven tot tien glazen water aan, maar dit haalt slechts 15 procent van de Nederlanders. Sta er eens bij stil: drink jij wel genoeg water op je werk? Kom je hiermee aan je dagelijkse 2 liter water per dag? Je bent bewust bezig als dit zo is… Helaas gaat dit niet op voor het merendeel van werkende mensen in Nederland. En dit terwijl het juist zo belangrijk is om op je werk genoeg te drinken. Met deze tips kan je jezelf en je collega’s stimuleren meer water te drinken.

Waardoor je waarschijnlijk te weinig water drinkt

Water is een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt op je werk. Als je een drukke baan hebt vergeet je al snel om genoeg water te drinken. Je moet een stuk lopen voor een glaasje water, je hebt genoeg andere dingen aan je hoofd of je hebt je waterflesje thuis laten liggen.

Water zorgt dat je helder blijft en optimaal kan presteren. Dit kan alleen als je vochtbalans in je lichaam optimaal is. Ga jij altijd pas een glaasje water drinken als je dorste hebt? Dan ben je te laat… Dorst is namelijk het teken van uitdroging van je lichaam.

Zo stimuleer je jezelf en anderen om meer water te drinken tijdens het werk

Het is belangrijk je medewerkers of collega’s te attenderen op het drinken van water. Wijs elkaar erop genoeg water te drinken tussen de werkzaamheden door. Ook kan je natuurlijk simpelweg als je water gaat halen ook water voor je collega’s meenemen! Zorg dat er een aantal momenten zijn dat je er even bij stil staat om een glas water te drinken. Drink bijvoorbeeld altijd bij je koffie een glaasje water, drink twee glazen water tijdens de lunch en zorg dat er bij elke vergadering water op tafel staat.

Ideale waterdeal bekijk prijs waterkoeler viteau

Water op elke locatie binnen je bedrijf

Op je werk is het extra belangrijk dat je goed functioneert en dat je daarom altijd beschikking hebt over water. Alleen is dat in lang niet alle gevallen mogelijk. Veel bedrijven hebben namelijk kantoren en werkruimtes waar geen wateraansluiting aanwezig is. Waterflesjes blijken ook niet altijd even goed te werken. Ze worden al snel vergeten waardoor je weer een dag te weinig water consumeert.

Om echt te zorgen dat iedereen dagelijks voldoende water drinkt moet dit gemakkelijker en aantrekkelijker gemaakt worden. Waterkoelers op plekken waar geen wateraansluiting is of een aantrekkelijke en schone waterkoeler op de wateraansluiting op plekken met veel doorloop.

Goede watervoorziening op je werk

De meeste bedrijven in Nederland hebben slechte watervoorzieningen. Als er al watervoorzieningen zijn dan zijn deze vaak niet aantrekkelijk om uit te drinken. Ze staan dan niet op handige plekken of zijn niet goed onderhouden. Of hang jij om water te drinken wel eens met je hoofd boven de gootsteen op je werk? Voor een werkgever is het daarom belangrijk om te investeren in de gezondheid van medewerkers.

Advies over voor watervoorzieningen op je werk?

Zorg dat je goed advies krijgt over wat de beste plekken en wateroplossingen zijn voor jouw bedrijf. Viteau geeft vrijblijvend advies voor iedereen die betere watervoorziening op het werk wil hebben. We installeren de passende waterkoelers en onderhouden deze. Zo blijft het drinken van water altijd aantrekkelijk. Ben je benieuwd naar onze watervoorzieningen en wat past bij jouw bedrijf?

Bekijk hier de beste wateroplossing voor jouw bedrijf >

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.