Gezond lekker en verjongend de granaatappel Viteau voel je goed

Een vraag die mij vaak genoeg bezighoudt: zou ik eeuwig willen leven? Het antwoord heb ik al lang geleden aan mezelf gegeven. Dat is ook niet het belangrijkste. Het is meer het filosofische aspect van de vraag. Hoe zou het zijn om eeuwig te leven. Waarom is het een wens van velen en waarom wordt er allerlei onderzoek naar gedaan? Er worden zelfs popliedjes en kunstwerken gewijd aan het thema. Who wants to live forever? Ik vermoed dat Freddie Mercury de vraag destijds vooral retorisch stelde. Precies dezelfde invalshoek wanneer ik mezelf de vraag weer eens stel.

Op een lang en goed leven

Voor mij staat onomstotelijk vast dat ik niet voor altijd op deze wereld rond wil lopen. Wat ik wel wil is zo lang mogelijk leven. Op voorwaarde dat het in goede gezondheid is. Zodra ik te afhankelijk word van anderen, of wanneer er onverhoopt iets zou gebeuren waardoor ik als een kasplantje verder moet, dan is het wat mij betreft mooi geweest. Oké, voer voor een andere discussie. Ik wil nu vooral stilstaan bij het streven naar lang en gezond. Over voer gesproken: dat is een wezenlijke bijdrage aan een mooi en goed leven in gezondheid.

Eten met gezond verstand

Nu is het voor mij heel vanzelfsprekend om op mijn voeding te letten. Vrees niet – ik ben geen foodfanaticus. Wat ik doe is nadenken voordat ik iets in mijn mond stop. Neem ik een koekje (of twee), hoe voel ik me dan daarna? Heb ik echt zin in snoeperij of is het een gewoonte. Als ik iets zoets of een vette hap neem, dan wil ik ook dat met aandacht doen. Ik wil ervan genieten. Op die manier voorkom ik een ordinaire snaaipartij. Geloof me, dat is me te vaak overkomen. Een koekje, vooruit, nog eentje en voor ik het weet is de verpakking half leeg. Nou ja, dan is het in mijn ogen te laat en blijf ik eten. Natuurlijk baal ik er altijd van. Ik voel me dan niet lekker, zowel fysiek als mentaal. Een uitstekende reden om met aandacht te eten en drinken. Voorkomen is beter dan uitbuiken.

Gezond lekker en verjongend de granaatappel Viteau voel je goed

De granaatappel bewaart een jeugdig geheim

Om terug te komen op het eeuwig leven. Uit onderzoek komt naar voren dat de granaatappel een heus tovermiddel bevat. Het heerlijke fruit schijnt een anti-verouderingsstof te bevatten. Uit diverse proeven is gebleken dat muizen en wormen hun levensverwachting tot wel 45% zagen toenemen. Dat is nogal wat. Het blijkt wel dat er flink wat granaatappels gegeten moeten worden. Zulke hoeveelheden lijken mij wat overdreven. Er gaat tenslotte niets boven een gevarieerd dieet. Ook bij dit soort onderzoeken geef ik de voorkeur aan mijn eigen gezonde verstand en onderbuikgevoel. Ik eet graag een granaatappeltje mee, maar vooral om er lekker van te genieten. Net als al het andere lekkers dat Moeder Aarde te bieden heeft. Dat ze dat maar voor eeuwig mag blijven doen!

Wat is jouw geheime recept om je jong en gezond te voelen?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.