Last van slapeloze nachten, elke morgen snoozen en werk wat al dagenlang op je bureau blijft liggen? Probeer dan eens maca! Met maca krijg je op een natuurlijke manier meer energie, zonder het drinken van liters extra koffie.

Maca. Wat is dat precies?

Maca is een wortel die groeit in de bergen van Peru. Het staat bekend als superfood dankzij zijn bijzondere eigenschappen. Maca is verkrijgbaar in poedervorm, vloeibare vorm of capsules en in drie verschillende kleuren: crèmekleurige, zwarte, en rode maca.

Waarom is het zo goed voor je?

Maca geeft je op een natuurlijke manier energie door de hoge voedingswaarde. Ook bevat het verschillende vitamines (B1, B2, C en E), mineralen (calcium, ijzer, zink, magnesium fosfor), aminozuren en essentiële vetzuren.

Drie soorten maca

 1. Crèmekleurige maca is de populairste vorm en het best verkrijgbaar. Het kan stemmingswisselingen voorkomen, de bloedsuikerspiegel reguleren en uithoudingsvermogen verbeteren.
 2. Zwarte maca helpt stress en depressies te voorkomen en kan je geheugen verbeteren.
 3. Rode maca kan hormoon gerelateerde klachten verminderen, het uithoudingsvermogen verbeteren en libido verhogen. Ook zou het de botdichtheid kunnen verbeteren en bevat het veel aminozuren die effectief zijn voor sporters.

Energie van maca - Viteau voel je goed

Hoe gebruik je het?

De smaak van maca wordt vaak omschreven als een combinatie van karamel, noten en kruiden. Daarom smaakt het heerlijk in groene smoothies, sapjes, yoghurt en notenmelk. Ook is het een geweldige combinatie met rauwe cacao, omdat deze twee elkaars smaak versterken.

Chocolade snack op werk met maca

Deze chocoladesnack is super makkelijk om te maken en ook nog eens heel gezond. Handig om in een klein bakje mee te nemen naar je werk en het smaakt heerlijk bij je kopje koffie om 4 uur! En nog beter: je krijgt er instant energie van, waardoor jij nog even lekker door kunt knallen op je werk.

Dit heb je nodig

 • 75 gram hennepzaad
 • 25 gram rauwe cacaopoeder
 • 100 gram walnoten
 • Een snufje Himalaya zout
 • 3 eetlepels macapoeder
 • 6 mejouldadels
 • Kokosschaafsel

Laat de dadels even in warm water weken. Doe de rest van de ingrediënten in de blender of keukenmachine en maal het fijn. Doe vervolgens de dadels erbij en blend tot het een mooi geheel is. Zet een bord klaar en strooi hier het kokosschaafsel over. Pak dan een ander bord en bekleedt het met bakpapier. Maak dan balletjes van het mengsel. Rol ze door de kokosschaafsel en leg ze op het bord met bakpapier. Als je klaar bent zet je het bord in de koelkast zodat ze hard kunnen worden. Je kunt ze in de koelkast (goed afgedekt) wel een week bewaren. Enjoy!

Gezond op je werk? Zorg voor water én fruit op je werk!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

 • Al ruim 300 inschrijvingen!

  Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.