Snoep verstandig, eet een ijsje? Jazeker! SPRICE is gezond ijs van biologische groente en fruit. Bedacht door Moshik Roth, een chef met twee Michelinsterren, en verkrijgbaar in de smaken komkommer-limoen en wortel-sinaasappel. Ze zijn lekker….

Zomers weer is reden voor ijs!

Het is volop zomer in Nederland en dat betekent ijs. Heerlijk, zo’n coupe met vers schepijs. Niet iedere dag natuurlijk, maar op zijn tijd. Ons advies voor die andere dagen: gezond ijs van biologische groente en fruit.

Gezond ijs van groente en fruit

SPRICE is – volgens de bedenkers – 100 procent natuurlijk ijs van groente en fruit en ligt sinds maandag 12 juni in het vriesvak van de supermarkten van ketens Jumbo en Coop, en in de vriezers van de cateringlocaties van Eurest, De IJsfiets en Bidfood (voorheen Deli XL).

Bekijk deze korte video over SPRICE:

De biologische ijsjes komen uit de koker van tweesterrenchef Moshik Roth en worden volgens hem gemaakt van de beste groentesappen. Moshik is één van de eigenaren en chef van &samhoud places in Amsterdam. Vanuit dat restaurant is &samhoud food ontstaan.

&samhoud food wil mensen inspireren om meer groenten te eten. Zo bestaat het assortiment naast deze ijsjes uit onder andere tal van groenteburgers (asperge, broccoli en bonen) en een bloemkool-kaassouflé.

Een speciale vermelding verdient de tomeato burger. In alles lijkt het of je een burger van vlees eet, maar in werkelijkheid is deze volledig gemaakt van tomaat. Echt, je ziet het niet als je deze krijgt geserveerd. En je moet heel goed proeven om het te ontdekken.

Voor deze producten kun je terecht bij Albert Heijn, via samhoudfood.com kun je op plaatsnaam en op filiaal zoeken.

Voor de groente-ijsjes zocht Moshik een oplossing voor de vaak aanwezige suiker, vet en onnatuurlijke toevoegingen. En omdat groente van nature niet heel zoet is, is de combinatie gezocht met fruit en een vleugje honing.

De topchef benadrukt dat geen onnatuurlijke suikers zijn toegevoegd en de ijsjes bevatten slechts 24 (komkommer-limoen) en 28 (wortel-sinaasappel) calorieën. Ideaal als tussendoortje, voor jezelf of voor bijvoorbeeld je kinderen.

Zijn ze ook lekker? Ja! We hebben beide smaken geproefd en dat gaan we vaker doen. De oranje ijsjes met de smaak wortel-sinaasappel winnen het op punten, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Snoep verstandig, eet een ijsje. Vanaf vandaag kan het!

Gezond op je werk? Zorg voor water Èn fruit op je werk!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.