Met deze tips eet je altijd lekker rijp fruit Viteau Voel je goed 3

Herken je dit? Bij het boodschappen doen een mooie en zonnige aanbieding zien liggen. Meloen bijvoorbeeld. Heerlijk. En dan toch negen van de tien keer met het meest voorspelbare fruit de winkel uitlopen. Voor mij was het eerder regel dan uitzondering, ondanks dat ik gek ben op fruit en variatie. Waarom? Ik was bang iets te kopen wat nog niet rijp is. Voor de vorm rook ik aan de meloen. Ik kneep er een beetje in, maar dan legde ik ‘m weer terug. Er was meer fruit dat mij onzeker maakte. Dankzij een paar eenvoudige tips is dat gelukkig verleden tijd.

Geen twijfel mogelijk: rijp en vers fruit

Tegenwoordig ken ik geen twijfel meer. Ik sla nu direct toe, geen aanbieding loop ik voorbij. Ik geniet volop van het lekkerste fruit. Het smaakt het best en heeft ook nog eens de meeste vitamines wanneer het rijp is. Op internet zocht ik het fruit waar ik nogal eens op goed geluk in heb staan knijpen of aan heb staan ruiken. Ananas, watermeloen en kokosnoot kennen geen geheimen meer voor mij. En nu ook niet meer voor jou. Lees snel verder.

Ananas, watermeloen en kokosnoot uit het vuistje

Uit ervaring weet ik nu dat een goede ananas een heldere kleur en groene bladeren heeft. Aan de onderkant ruikt de ananas fris en fruitig. Zeker niet onbelangrijk: hoe zwaarder, hoe sappiger.

Mijn ideale watermeloen moet stevig zijn en heeft een frisse geur. Het gewicht moet in verhouding zijn tot de grootte. Ik check ook altijd de plek waar de steel zat – die moet egaal oranje zijn.

Wat gaat er boven een kokosnoot met sappig en zacht vruchtvlees? Een perfecte noot hoor ik vanbinnen klotsen wanneer ik ‘m heen en weer schud. Hij moet ook een beetje zwaar zijn en ik controleer of de kleur mooi en gelijkmatig bruin is. De drie donkere ‘bowlingbalgaten’ moeten dezelfde tint hebben, die donkerder is dan de rest van de schil. Tenslotte kijk ik of er geen gaatjes inzitten en voel ik of er geen zwakke plekken zijn.

Met deze tips eet je altijd lekker rijp fruit Viteau Voel je goed 2

Algemene tips en bewaaradvies

Nu ik toch bezig ben met twijfels wegnemen, hier nog een paar bonustips. Voor al het fruit geldt dat het zo onbeschadigd mogelijk moet zijn. Hoe meer krassen en butsen, hoe sneller de kwaliteit afneemt. De kleur moet mooi egaal zijn. Ik knijp, voel en ruik nog steeds, maar nu met overtuiging. Fruit dat iets zacht is en fris ruikt, gaat zo mee in mijn boodschappentas.

Niet al het fruit dat ik koop, eet ik direct op. Dat laat ik thuis nog even rijpen. Het meeste fruit bewaar ik het liefst in de koelkast. Lekker koel, zeker in deze tijd van het jaar. Alleen tropisch fruit zoals ananas en mango bewaar ik niet in de koelkast. Maar eerlijk gezegd kan ik, net als Johanna, bijna niet wachten om het toch direct op te eten!

Wat is jouw favoriete fruit?

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.