infused-water-viteau-voel-je-goed-2

Water is water…

Inhoudelijk is dit natuurlijk niet helemaal waar, maar qua smaak vaak wel. In Nederland drinken mensen steeds meer water. Een gezonde keuze, maar hoe zorg je ervoor dat deze gezonde keuze niet gaat vervelen? Het antwoord is simpel, gezond en zelfs nog hipper dan gewoon water al is.

Waarom iedereen water met fruit, groente en kruiden drinkt

Drink water met fruit, groente en kruiden. Het is de manier om waterdrinken afwisselend te houden. Het klinkt misschien gek maar het is heerlijk verfrissend en de mogelijkheden zijn oneindig.

In veel horeca zaken is het al bijna een standaard geworden. Flessen water gevuld met limoen, basilicum of andere natuurlijke verfrissers. Naast de verfrissende smaak en de extra vitamine ziet een waterfles of bidon met kruiden en fruit er gaaf uit.

DIY infused water

Water waar andere smaakstoffen intrekken, zoals fruit of kruiden, wordt ook wel ‘infused water’ genoemd. Gemakkelijk en snel te maken. Bekende combinaties zijn bijvoorbeeld munt, komkommer en gember. Deze ingrediënten voeg je simpelweg toe aan het koude water. Dit laat je vervolgens een uurtje staan en je hebt een heerlijke verfrissend glas water.

Wat hier enigszins op lijkt is ‘Vitamine Water’. Dit drankje, dat te verkrijgen is in veel verschillende smaken, bestaat uit water met toegevoegde vitamine. Handig, maar een veel gezonder en natuurlijker resultaat krijg je door het lekker zelf te maken. Aan de slag dus!