Wat je beter niet kunt eten als je op date gaat ... 2

Tandpasta, deodorant, parfum, we hebben allerlei middelen uitgevonden om ons lichaam lekker te laten ruiken en lichaamsgeur te verdoezelen. Wil je het echt goed aanpakken, dan houd je ook rekening met wat je eet. Sommige dingen veroorzaken een bepaalde reactie in je lichaam, waardoor je zweet anders gaat ruiken of je meer gasvorming krijgt in je darmen. Iets waar je misschien niet op zit te wachten als je bijvoorbeeld een dagje naar de sauna gaat.

Dat je van knoflook uit je mond gaat stinken weet iedereen wel. Maar weet je ook waarom dit zo is?

Wat je beter niet kunt eten als je op date gaat - knoflook - Viteau Voel Je Goed

Slechte adem

Het eten van knoflook zorgt voor een kenmerkende geur uit je mond, die niet iedereen kan waarderen. Als je na het eten van knoflook gaat zweten lijkt het wel door je huid naar buiten te komen. Hoe komt dat? Knoflook bevat veel zwavelhoudende bestanddelen. Knoflook wordt gesneden en soms geperst voordat het in voedsel wordt verwerkt. De zwavelhoudende stoffen komen dan vrij. De zwavel blijft op je tong en in je mond plakken en zorgt voor de kenmerkende geur.

Tijdens het verteren van knoflook komt ook zwavel vrij, dit wordt via het bloed opgenomen in je lichaam. Ga je zweten, dan ruik je weer die zwavellucht van knoflook. Er worden veel geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven aan knoflook, juist omdat knoflook veel zwavel bevat. Dus af en toe lekker knoflook eten is dus best gezond. Als je maar zorgt dat je partner en kinderen ook knoflook eten, dan ruikt niemand het van elkaar. Of je kauwt even op een paar gebrande koffiebonen, dan raak je de sterke geur ook kwijt.

Melk, kaas en yoghurt zorgen ook voor een slechte adem. De vertering begint al in de mond. De bacteriën in de mondholte breken de aminozuren in melkproducten af, dit proces veroorzaakt een onaangename geur. Uiteraard is een goede mondhygiëne ook bevorderlijk voor een prettige adem.

Wat je beter niet kunt eten als je op date gaat - Viteau Voel Je Goed

Windjes, scheten, ruften, iedereen heeft er wel een woord voor

Laten we het netjes houden, we hebben het over winden. Sommige winden ruiken zo sterk dat je haast flauw valt van je eigen lucht, anderen juist wel veel minder. De geur hangt heel erg af van wat je eet. Winden ontstaan als bijproduct in je spijsvertering, het is gasvorming als restproduct van het verteringsproces. Bij de vertering van bijvoorbeeld suiker wordt er veel gist geproduceerd in je darmen, dit zorgt voor meer gasvorming.

Dat winden zo stinken komt door de zuren en zwavelhoudende stoffen die ontstaan tijdens het afbreken van eiwitten. Vooral na het eten van uien, prei, spruiten en koolsoorten zoals boerenkool, witte kool en spitskool ontstaan er meer gassen tijdens de spijsvertering. Iedere dag ontstaat er wel 7 tot 10 liter gas in je darmen, gelukkig komt er maar een halve liter uit in de vorm van winden. Gemiddeld genomen natuurlijk, sommige mensen laten meer lucht los.

Wat je beter niet kunt eten als je op date gaat - spruiten - Viteau Voel Je Goed

Een boer is een scheet die de weg …..

De gasvorming die als wind je lichaam verlaat ontstaat in de darmen. Soms komt er ook wel lucht via je slokdarm naar boven in de vorm van een boer. Deze lucht is niet ontstaan in het lichaam door vertering. Dit is meestal lucht die ongemerkt tegelijk met eten en drinken naar binnen gaat. Gelukkig ruiken boeren ook niet zo extreem als winden, meestal ruiken ze alleen naar hetgeen je hebt gegeten of gedronken.

Heb je een date of belangrijke afspraak op je werk? Zorg dat dan dat geen knoflook, melk, kaas of yoghurt eet voordat je weggaat. Ben je gevoelig voor gasvorming, dan kun je de boerenkool met spek en uien bij je moeder, de dag ervoor beter ook overslaan.

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.