noten-superfoods-viteau-voel-je-goed

Bij een gezonde levensstijl hoort gezonde voeding. Maar wat is nu echt gezonde voeding? Iedereen heeft een ander beeld bij gezonde voeding. Eigenlijk logisch, want voor elk product valt vaak wel wat te zeggen. Ook de welbekende ‘schijf van vijf’ wordt vaak in twijfel getrokken. Een enorme hype van de afgelopen jaren zijn ‘superfoods’. Maar wat zijn deze superfoods en zijn deze echt zo gezond?

Wat zijn superfoods?

Doordat de laatste jaren iedereen gezonder wil gaan eten, is er meer aandacht gestoken in onderzoek naar de voedingswaarde van verschillende natuurlijke voedingssoorten en het effect hiervan op je lichaam. Superfoods zijn niks anders dan planten, zaden en vruchten die in hoge concentratie belangrijke voedingsstoffen bevatten. Denk hierbij aan voedingssoorten die rijk zijn aan bepaalde vitamines, mineralen, anti-oxidanten of bepaalde essentiële zuren en oliën. De naam ‘superfood’ zal worden toegekend wanneer deze voedingssoort minimaal een tiental aan positieve eigenschappen heeft op je lichaam.

druiven-superfood-viteau-voel-je-goed

Superfoods zijn meer dan quinoa en Goji bessen

Ook de supermarkten liggen tegenwoordig vol met speciale superfoods, waardoor de populariteit stijgt onder een groot deel van de bevolking. Populaire superfoods zijn voornamelijk: Acai, quinoa, Goji bessen, rauwe cacao, chiazaad, hennepzaad, bijenpollen, tarwegras en zeewier. Maar er zijn ook een aantal normale producten die eigenlijk ook een superfood zijn. Zoals: bosbessen, druiven, kiwi, knoflook, broccoli, noten en ga zo maar door. Zelfs pure chocola hoort in het rijtje superfoods thuis.

Eet gezond, leef gezond

De meeste mensen willen gezonder eten en ook direct resultaten zien. Daarom zijn superfoods op dit moment een trend. Echter is het belangrijker het complete plaatje te zien. Gezonde voeding is namelijk zorgen dat je let op wat je eet. Wees bewust en probeer minder ongezonde snacks te eten en drink water in plaats van frisdrank. Als je gezond wilt koken, doe dat dan met verse en lokale producten. Weet wat je eet! En hiervoor hoef je je keukenkastjes heus niet vol te hebben staan met quinoa, zeewier en bijenpollen.