Water drinken met fruit en kruid Viteau voel je goed

Dat water drinken gezond is weet iedereen. Ons lichaam bestaat volgens Willem Wever uit het grootste gedeelte uit water. Bij vrouwen is het ongeveer de helft van het lichaam, bij mannen rond de 65% en bij baby’s is ongeveer 75% van het lichaamsgewicht water. Dat water raken we dagelijks gedeeltelijk kwijt door zweten en door te plassen.

Het is dus logisch dat we dagelijks onze hoeveelheid water aanvullen.

Pakjes sap; de gezonde keus van vroeger

Vaak hoor ik van andere moeders dat kinderen zo weinig drinken. Bij ons was dat, toen de kinderen klein waren, ook het geval. Uit zichzelf pakten ze zelden iets te drinken. Zelf houd ik enorm veel van heet water, oftewel thee zonder zakje, maar de kinderen maakte ik daar niet blij mee. En frisdrank hebben we niet in huis, dus onze jongens dronken vooral water en thee. En mee naar school kregen ze pakjes sap. Heel gezond vonden we toen.

De afgelopen jaren is het duidelijk geworden dat fruitsap zoals appelsap en sinaasappelsap helemaal niet zo gezond zijn om dagelijks te drinken. De hoeveelheid suiker is schrikbarend en zou bijdragen aan overgewicht en tandbederf. Ik kan mij daar alles bij voorstellen en als ik terugdenk aan de basisschooltijd en BSO met alle pakjes drinken is dat toch niet zo gezond als ik toen dacht.

Water drinken met fruit en kruid Viteau voel je goed 4

Genieten van water met een smaakje

Tijdens het sporten wordt er wel altijd veel water gedronken en ook in de sauna drink ik zelf veel water.

Immens populair zijn de grote potten met fruitwater bij de boulderhal van onze jongste zoon. Boulderen is klimmen zonder touw. En altijd als ik meega naar de hal wordt er ook echt veel uit gedronken. Ik vind het zelf enorm lekker. En de afgelopen maanden lijkt er echt een hype te zijn ontstaan. Er is een groot aanbod van drinkflessen met speciale reservoirs of fruit in te doen en ook in winkels kun je vaak water ‘tanken’ met een smaakje.

Gember en citroen: Zelf drink ik dagelijks water met citroen en verse stukjes gember. Soms drink ik het koud, en vaak ook warm. De hele dag kan ik er heet water bij doen als ik dat wil en het is gezond en lekker.

Blauwe bessen en lavendel: Een lekkere combinatie is ook blauwe bessen met lavendel. Lavendel haal ik zelf meestal in de natuurwinkel.

Watermeloen en munt: Heerlijk verfrissend zijn stukjes watermeloen en takjes munt.

Misschien hebben jullie ook wel lekkere tips, leuk als je die wilt delen.

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.