water-drinken-bronwater-drinkwater-viteau-voel-je-goed

Veel mensen weten wel dat het drinken van water gezond is, maar is dit ook waarom we uiteindelijk water drinken? Uit resultaten van het ‘Nationaal wateronderzoek 2015’ werd bekend waarom wij als Nederlanders water drinken…

Dit is de top 7 van redenen waarom wij water drinken:

  1. water lest de dorst
  2. water zorgt dat je vochtgehalte in je lichaam op peil blijft
  3. water heeft een verfrissend effect
  4. water is lekker
  5. water past bij een gezondere levensstijl
  6. water bevat geen calorieën
  7. water is gezonder en goedkoper is dan andere dranken

Mensen die water drinken geven aan dat zij vooral water drinken om de dorst te lessen (68%) en om het vochtgehalte in hun lichaam op peil te houden (62%). Ook de verfrissende eigenschap (51%) en de smaak van water (45%) zorgen ervoor dat men het graag drinkt.

De gezonde eigenschappen van water die passen bij een gezondere levensstijl, worden regelmatig genoemd als motivatie om water te drinken. Water is vaak de belangrijkste en gemakkelijkste stap om te beginnen aan een gezondere levensstijl.

Dit zijn de meest voorkomende watersoorten die Nederlanders drinken

Uit onderzoek blijkt ook dat 96% van de Nederlanders kraanwater drinkt. 50% drinkt (plat) water dat verpakt is in flessen. Het drinken van water uit een waterkoeler gebeurd voornamelijk op de werkvloer. 28% van de Nederlanders drinkt wel een water uit een waterkoeler. Redenen hiervoor zijn dat bronwater lekkerder smaakt en dat het gezonder is. Uiteraard zijn er veel verschillende natuurlijke bronnen. Deze hebben allemaal een iets andere samenstelling. Hierdoor kan sommig natuurlijk bronwater ook anders smaken. Daarnaast is het water in bronwaterflessen niet altijd echt bronwater. Dit zou je wel verwachten, maar lang niet alle waterleveranciers hebben een eigen natuurlijke waterbron.

Waaruit bestaat het water uit een bronwaterkoeler?

Er zijn waterleveranciers die kraanwater extra zuiveren en dit verkopen als bronwater. Kijk daarom altijd goed op de fles of op de website van het bedrijf, waar het water vandaan komt.

Het bronwater van Viteau komt daadwerkelijk uit een natuurlijk gevormde bron. Deze bron ligt diep onder de grond in het Drentse natuurgebied Hunzedal, waar het in de loop van de jaren door de bodem is verrijkt met natuurlijke mineralen die goed zijn voor je lichaam.

 

(Bron: Nationaal wateronderzoek 2015: SWS)