Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, bereikt volgende week een hittegolf ons land. Het kan zelfs 40 graden worden in Nederland! Of het kwik de 40 graden in Nederland nu wel of niet precies aantikt zullen we zien. Maar één ding staat vast: we moeten ons voorbereiden op een tropische hittegolf.

Het belangrijkste is om veel te blijven drinken. En dan met name water of thee. Wanneer je thee drinkt verhoog je de zweetdrempel, waardoor je sneller afkoelt. Maar omdat je lichaamstemperatuur vaak omhoog gaat door thee, kan je het er juist weer warm van krijgen. Koud water koelt het lichaam daarentegen wel goed af en is daarom een logischere keuze voor verkoeling. Waarom water drinken zo belangrijk is hoe je de effecten van dehydratie tijdens een hittegolf in Nederland voorkomt, lees je hieronder. Ontdek ook wat de juiste hoeveelheid water drinken is en maak daar op een eenvoudige manier een dagelijkse gewoonte van.

Scroll naar beneden voor de Viteau – Ideale Waterdeal actie met een voordelige waterkoeler!

Vitale functies op peil houden

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water. Daarom doen onze ´onderdelen´ het goed op water. Neem bijvoorbeeld de nieren; de filters van ons lichaam. Die kun je vergelijken met een spons. Om alle onzuiverheden uit ons lichaam te filteren, moeten wij ze voldoende hydrateren. Stel je knoeit een half glas water over het aanrecht. Probeer die maar eens met een droge spons op te ruimen. Dat lukt echt niet. Maar hou je de spons eerst onder de kraan en wring je hem uit dan lukt het wel. Zo werken je nieren ook. Onvoldoende water drinken kan dus leiden tot een beperkte nierfunctie. Zo beïnvloedt dehydratatie ook de hartfunctie en je bloeddruk. Door de juiste hoeveelheid water te drinken, houd je dus je vitale functies op peil. Lees ook waarom water werkt!

De juiste hoeveelheid water drinken met 40 graden in Nederland

Productief op werk ondanks hitte

Voor de mensen die tijdens de warme dagen moeten werken, is water drinken extra belangrijk. Voldoende water drinken is essentieel voor een betere mentale prestatie en hogere productiviteit. Je voorkomt brainfog en migraine. Ook helpt de juiste hoeveelheid water drinken het bij het verbeteren van je concentratievermogen. Heb je een baan waarbij je veel in de buitenlucht bent? Probeer dan te voorkomen dat je tussen 12 en 3 uur ‘s middags wordt blootgesteld aan de zon. En neem, vooral als je naar buiten gaat, genoeg gekoeld water mee. Vaak merk je niet dat je te weinig vocht in je lichaam hebt. Op het moment dat je dorst begint te krijgen, ben je eigenlijk al te laat. Drink daarom voordat je dorst krijgt. Leer jezelf aan om op bepaalde momenten een glas thee of gekoeld of bruisend water te drinken.

Kies het water dat bij jou past

” Water drinken is saai “, is een zin die je vaak hoort. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Tegenwoordig zijn er allerlei vormen van water die het drinken lekker én makkelijk maken. Ook op je werk. Hou jij van thee en drink je dit makkelijker dan gekoeld water? Kies dan voor jouw favoriete thee smaak om je tijdens deze hittegolf te hydrateren. Ben jij meer van gekoeld water? Zorg en dan voor dat je altijd een gevuld glas met gekoeld water op je bureau hebt staan. En wanneer je houdt van fruit in je water, denk dan eens aan bruisend water met een citroen. Heerlijk verkoelend, super gezond en eenvoudig te maken.

Drink voldoende water

Als je weet welk water je het het liefste drinkt, is het erna belangrijk om er ook voldoende van te drinken. Als je niet gewend bent om vaak te drinken, zal je jezelf deze gewoonte moeten aanleren. Na 4 – 6 weken zal je lichaam hieraan wennen en vanzelf een ‘dorstsignaal’ sturen wanneer je niet op je normale tijden vocht inneemt. Maak jezelf het innemen van water zo eenvoudig mogelijk, want dan pak je ook eerder een glas water. Met behulp van een waterkoeler op kantoor pak je eenvoudig thee, gekoeld en/of bruisend water. Zorg ervoor dat je dicht bij je werkplek een waterkoeler hebt staan waar je binnen een paar tellen water of thee uit kunt halen. Is je glas op? Dan heb je binnen een paar stappen weer een nieuw glas water. Doordat je steeds langs deze waterkoeler loopt, vergeet je ook minder te drinken. En haal je uiteindelijk na een warme werkdag de 2 liter aanbevolen water per dag. Kun je wat hulp gebruiken?

Waterkoeler op werk: Vind jouw Ideale Waterdeal

Viteau helpt je graag om ook op je werk voldoende water te drinken. Daarom hebben we de Ideale Waterdeal actie op onze waterkoelers, om gekoeld door de hittegolf te gaan.

  • Waterkoeler passend bij jouw situatie
  • Gratis bezorging en installatie van je waterkoeler
  • Direct starten met het drinken van voldoende water op de werkvloer met kortingsactie!
  • Vraag ons om advies voor de juiste waterbehoefte en ontvang hierop gratis bezorging

 

BEKIJK DE ACTIE >