Tijdens de jaarlijkse Mondhygiëne Beurs hebben we mondhygiënisten en tandartsen even flink aan de tand gevoeld en gevraagd wat volgens hen de grootste boosdoener is voor je gebit.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral de slechte verzorging van het gebit vaak de oorzaak is. Daarnaast gaf 64% van de ondervraagden aan dat een slecht gebit vaak te wijten is aan voeding. Frisdrank is één van de grootste boosdoeners met 24%.

Als leverancier van water weten wij natuurlijk dat water drinken een goede aanvulling is op de dagelijkse verzorging van je gebit. Bij Viteau weten we hoe gezond water voor je is. Daarom hierbij 5 tips voor een goed gebit:

  1. Drink water in plaats van frisdranken, die vaak veel suiker bevatten.
  2. Begin de dag met het drinken van een glas water. Uit onderzoek blijkt dat je hiermee tot wel 60% van de deeltjes die bijdragen aan een slechte mondhygiëne kan verwijderen.
  3. Drink na het eten van fruit een glas water om de fruitzuren weg te spoelen.
  4. Bescherm tegen gaatjes met fluoride. Fluoride is van nature aanwezig in water en geeft dus een extra beveiliging tegen tandproblemen.
  5. Water reinigt de mond en produceert speeksel dat essentiële mineralen in de tanden opslaat. Het houdt tandvlees vochtig en spoelt deeltjes weg tussen de tanden.

Viteau mondhygiënisten beurs