Water besparen loont! Viteau voel je goed 2-2

Het is mij met de paplepel ingegoten: wees zuinig met water. Bij het tandenpoetsen de kraan dicht, zo kort mogelijk douchen en gebruik de stopknop van het toilet. Tot op de dag van vandaag is het voor mij allemaal nog steeds heel vanzelfsprekend om me bewust te zijn van mijn waterverbruik. Ik probeer het ook zoveel mogelijk op anderen over te dragen. Helaas voor mijn lieve dochter is zij ook regelmatig de klos. Ze zucht nog wel eens onder mijn o zo goed bedoelde vaderlijk gezeur. Iets waar ik bijna altijd om moet glimlachen, want niets herkenbaarder dan de zuinig met water-ouder. Geloof me, ook ik heb heel wat afgezucht.Water besparen loont!

Eropuit dankzij water besparen

Maar toen ik vorig jaar de waterrekening zag en tot mijn grote vreugde geld terugkreeg, sprong ik een klein gat in de lucht. Niet te groot, want voor je het weet hebben we er nog een ozongat bij. Dat geld hebben mijn vriendin en ik apart gehouden om een keer iets leuks mee te doen. Gelukkig duurde het niet lang voordat we wisten waar we dit geld aan zouden uitgeven: een midweek weg naar een huisje in een bos. Gewoon in Nederland, want je hoeft in ons land niet ver weg om in de meest prachtige gebieden te komen. We boekten een heus droomhuisje op de Veluwe aan de rand van het bos. We hadden ongelooflijk veel geluk met het weer. Droog en vaak met een lekker zonnetje. En dat begin maart!

Een sprankelend cadeau

We genoten van de ultieme vrijheid en de rust. We lazen veel, zaten in de tuin en maakten elke dag een stevige wandeling door het bos, over de hei en door kleine dorpjes in de omgeving. Fietsen hadden we niet eens nodig, alles was op loopafstand. Oké, met een beetje fantasie is alles aan te lopen, maar echt, dit was allemaal prima te doen. Het lijkt zo kort, een midweek, maar we kwamen als herboren thuis in ons appartement in de stad. We wisten wat ons te doen stond: bezig blijven met water besparen en wie weet konden we dit dan jaarlijks doen. Het voelt goed om bewust bezig te zijn met ons waterverbruik en er dan een korte, ontspannen vakantie aan over te houden. Of nou, om er een deel van die vakantie mee te bekostigen. Hoeveel mooier kun je jezelf belonen?

water besparen loont! Viteau voel je goed 1-1

Besparen van geld en water

Jawel, ook dit jaar is het gelukt. We hebben het – zonder er overdreven veel moeite voor te hoeven doen – opnieuw voor elkaar gekregen om water te besparen. Ook dit jaar krijgen we geld terug en ook nu leggen we het uitgespaarde geld bij elkaar voor een korte break. Deze keer trekken we met onze twee rolkoffers richting een iets oostelijker deel van Nederland. Het grenst aan onze favoriete Veluwe en er is volgens de kaart nog meer heide. De trein brengt ons bovendien tot bijna aan de deur. Ik kan niet wachten tot het zover is. Het kriebelt. Lentekriebels waarschijnlijk. Of… zouden het beestjes zijn? Zonder gekheid – wil je ook water en geld besparen? Bekijk dan eens de handige tips via deze link. Succes!

Bedankt dat je de blog hebt gelezen!

Geen blog meer missen? Schrijf je hier in!

  • Al ruim 300 inschrijvingen!

    Geen zorgen. Wij houden ook niet van spam.