Vacature: Controller met ambitie

Breng jij de financiële administratie en je collega’s bij Viteau & Gio Coffee naar een hoger niveau? Dan zoeken wij jou!

Over onze energie

“We energize people at work!” – Viteau & Gio Coffee zijn twee merken binnen een succesvolle groothandelsorganisatie met 80 medewerkers en een stevige groeiambitie.

Viteau is 21 jaar geleden opgericht door eigenaar Benno Kuijf en is inmiddels marktleider op het gebied van vitaliteit op het werk. Gio Coffee is acht jaar geleden opgericht en heeft in korte tijd een flinke groei doorgemaakt. Met de komst van Sjoerd Keer (Managing Director) is een vernieuwde visie en strategie neergezet en is de organisatie klaargemaakt om stevige groeiambities waar te gaan maken; “in 2025 we energize 1 million people by giving them daily impulses with great impact!”

De mensen in de organisatie werken volgens de structuur, het ritme en inzicht van de Rockefeller Habits en kenmerken zich door vier kernwaarden.

Onze collega’s kenmerken zich door vier VIBE kernwaarden

Verbindend, Innovatief, Betrokken, Energiek.

Over jou en je uitdagingen bij ons

De uitdagende groeiambitie zorgt voor een hoge dynamiek en veranderende processen. De Controller levert hier een belangrijke en actieve bijdrage aan door het professionaliseren en optimaliseren van de financiële processen. Vanuit je functie ga je proactief mede het inzicht, ritme en structuur in de bedrijfsvoering vergroten. Daarbij zal je vanuit jouw kennis en ervaring de financiële mensen, processen, systemen en rapportages naar een hoger plan brengen zodat verdere groei gefaciliteerd wordt.

Je rapporteert aan de Finance Manager en geeft als teamlead leiding aan Team Finance, bestaande uit 4 gedreven medewerkers. Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie, rapportages, cash management, verzekeringen en belastingen.

Samen met het Team Finance ben je het financiële geweten van de onderneming en mede verantwoordelijk voor 100% betrouwbaarheid en 90% voorspelbaarheid.

 • Verder professionaliseren van de afdeling en ontwikkelen van het team Finance
 • Efficiënte finance processen door standaardisatie, procedures en verbeteringen in automatisering
 • Verbeteren van periodieke rapportages, forecasting en ad hoc analyses
 • Analyseren van bedrijfsresultaten en bewaken van financiële doelstellingen
 • Initiëren, aansturen en participeren in verbeterprojecten
 • Sparringpartner voor het management en de teamleads van andere afdelingen

Wat volgens ons helpt bij het realiseren van deze uitdagingen 

Je bent een energiek en ambitieus persoon met een “getting-things-done-mentaliteit”! In je functie ben je een voorbeeld en klankbord voor je team en volwaardig sparringpartner voor de Finance Manager. Je bent kritisch op de huidige manier van werken, opbouwend over de toekomstige werkwijze en pragmatisch in het realiseren van verbeteringen. En bovenal, je bent een leuke, zelfbewuste en authentieke collega!

 • Minimaal een afgeronde financiële opleiding op HBO niveau
 • Circa 7 tot 10 jaar relevante werkervaring, waarvan bij voorkeur enkele jaren binnen een middelgrote onderneming
 • Leidinggevende ervaring is een pré
 • Kennis, ervaring en sterke affiniteit met interne controles (van inboeken factuur t/m jaarafsluiting)
 • Ervaring met ERP applicaties en processen
 • Sterk in analyse en proces-denken; kan evaluaties maken en verbeterslagen doorvoeren op bestaande systemen en processen
 • Je hebt enige ervaring met Nederlandse verslaggevingsstandaarden en belastingwetgeving
 • Je bent een ervaren MS Excel gebruiker en helpt je collega’s naar een hoger niveau
 • Ervaring met logistieke groothandels en affiniteit met Data en ICT is een pré

Wat je van onze vibe kunt verwachten

Viteau en Gio Coffee bieden een zeer uitdagende en veelzijdige functie binnen een dynamische, ambitieuze en sterk groeiende onderneming. Het arbeidsvoorwaardenpakket is uitstekend en sluit aan bij de taken en verantwoordelijkheden. Persoonlijke ontwikkeling binnen de functie wordt erg gestimuleerd en gefaciliteerd. Viteau en Gio Coffee is een enthousiaste, jonge onderneming waar een goede sfeer hangt en er veel wordt georganiseerd voor en door het personeel.

Enthousiast geworden?

Laat ons weten waarom jij onze controller met ambitie bent! Stuur ons je cv en motivatie naar sollicitatie@giocoffee.nl Heb je eerst nog vragen? Bel Willeke van Oudheusden (HR officer) dan op nummer 088-1234400 of stuur een bericht: sollicitatie@giocoffee.nl