Werken bij Gio Coffee

Krijg jij energie van de ambitie om Nederland te veroveren met koffie, thee en water van Viteau & Gio Coffee?!

Als Content Writer word je onderdeel van Team Marketing en draag je bij aan het aantal energiemomenten van onze klanten en de groei van onze organisatie.

We energize people at work!

Viteau & Gio Coffee zijn twee merken binnen een groothandelsorganisatie met een duidelijke missie: “IN 2025 WE ENERGIZE PEOPLE WITH 10 MILLION ENERGY MOMENTS!”

Viteau is ruim 20 jaar geleden opgericht door eigenaar Benno Kuijf en marktleider op het gebied van vitaliteit op het werk. Gio Coffee is 8 jaar geleden opgericht en staat bekend als de uitdager in de koffiemarkt. Met de komst van Sjoerd Keer (Algemeen Directeur) is de organisatie, met aandacht voor data-gedreven werken en innovaties, klaargemaakt om de gestelde missie te overtreffen!

Uniek aan Viteau en Gio Coffee is de sterke cultuur waarin klanten, medewerkers en leveranciers zich laten kenmerken door de vier kernwaarden van de organisatie (VIBE):

 • Verbindend; in staat om mensen, teams en organisaties aan elkaar te verbinden!
 • Innovatief; jezelf iedere dag verder willen ontwikkelen en daarmee je omgeving vooruit helpen!
 • Betrokken; persoonlijke aandacht voor je collega’s en klanten!
 • Energiek: geloof in eigen kunnen en dingen durven doen!

Over jou en je uitdagingen bij ons

Om te beginnen ben je een energiek persoon. Je identificeert jezelf voor 100% met onze kernwaarden en je bent klaar voor een mooi avontuur waarbij je onze merken vertegenwoordigd!

Als onderdeel van Team Marketing werk je mee aan het doel om de juiste boodschap, in de juiste vorm en op het juiste moment te plaatsen. Je weet de taal van onze doelgroep en klanten te spreken en weet onze merkbeleving in woord over te brengen. Denk hierbij aan blogs, productteksten, brochures, website teksten en social media posts. Dit doe je o.a. in samenwerking met de Grafische Content Creator. 

Verder weet je onze merken Viteau en Gio Coffee op te laten opvallen door het maken van pakkende teksten voor advertenties op de bekende sociale én traditionele media. Je schrijft overtuigende en activerende teksten voor onze website en creatieve drukwerk uitingen. Daarnaast ontwikkel je commerciële teksten om A/B-testen uit te voeren en zorg je voor teksten die optimaal leesbaar zijn voor de verschillende kanalen en devices; zoals een desktop, een tablet en/of een smartphone.

Genoeg uitdagingen wat ons betreft en wat volgens ons hierbij helpt zijn de volgende eigenschappen:

 • Je weet feilloos je gevoel voor taal door te vertalen in commercieel pakkende uitingen waarmee je prospects en bestaande klanten weet te verrassen met nét dat beetje extra informatie wat ze weet te interesseren.
 • Je bent leergierig, creatief en je krijgt energie van het werken in een ambitieus team.
 • Je bent bekend met Adobe Indesign en het werken met WordPress.
 • Je hebt affiniteit met onze MKB doelgroep en weet wat de mogelijkheden zijn om jouw content aan te laten sluiten op de taal van onze klanten.

Functie-eisen

 • Je hebt in de afgelopen drie jaar een, voor deze functie, relevante MBO of HBO opleiding met succes afgerond. Denk aan Media / Redactie / Communicatie / Marketing / PR
 • Je bent minimaal voor minimaal 32 uur per week beschikbaar (we hebben genoeg te doen!)
 • Je kunt digitaal portfolio aanleveren waar een aantal van je creaties worden getoond (inclusief een suggestie voor het verbeteren van één van onze pagina’s)

Wat je van ons kunt verwachten

 • Werken binnen een snel groeiende, resultaatgerichte, no-nonsense cultuur met een sterke VIBE!
 • Goede arbeidsvoorwaarden afgestemd op je rol, ervaring en prestaties;
 • Deel uitmaken van een Marketingteam waarbij je veel ruimte krijgt voor ontwikkeling; je bent zelf een belangrijk onderdeel van je succes!
 • Een veelzijdige, afwisselende en dynamische functie die je voor een deel zelf kunt vormgeven vanuit Oudewater

Enthousiast geworden?

Stuur dan je motivatie, CV en portfolio met pasfoto naar: Willeke van Oudheusden (HR Officer). Ook voor meer informatie over deze functie kun je haar telefonisch bereiken op 088 123 44 45 of per e-mail: sollicitatie@viteau.nl / sollicitatie@giocoffee.nl